Işıklar'dan Beşir Derneğine tam destek

Beşir Derneği Silivri Şubesi'nin 'Suriyelilere yardım' için düzenlediği kampanya kapsamındaki törene katılan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 'Bu bir gönül birliği. Demek ki el ele verince, bu çabayı ortaya koyunca çok güzel şeyler oluyor. Belediye olarak emrinizdeyiz' dedi.

Işıklar'dan Beşir Derneğine tam destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşir Derneği Genel Merkezi’nin ‘Suriyeliler’ adında başlattığı projeye, Beşir Derneği Silivri Şubesi de destek verdi. Geçtiğimiz Cuma günü Boğluca Deresi Vakkas Köprüsü üzerinden törenle Suriye’ye TIR kaldıran yönetim, yardımları dualar eşliğinde uğurladı.

Törene Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, Silivri Semerkand Vakfı Başkanı İsmail Aras, 12. Merkez Semerkand Heyeti ve vatandaşlar katıldı. 

‘KISA ZAMANDA BİR TIR DOLDURDUK’

Programın sunuculuğunu Beşir Derneği Silivri Şubesi Üyesi İsmail Turan gerçekleştirirken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Kuran tilavetini okuması için Salih Hasgün sahneye davet edildi ve katılanlara Kuran ziyafeti yaşattı. Sonrasında ise Beşir Derneği Silivri Temsilcisi Kaan Kocaoğlu açılış konuşmasını yaptı. Kocaoğlu, “Yaklaşık 3 ay önce başlatmış olduğumuz Suriyeli kardeşlerimize yardım kampanyamız siz gönüldaşlarımızın da desteğiyle bir çığ gibi büyüyüp, kısa bir zamanda bir TIR dolduracak kapasiteye gelip ve buradan da uğurlaması bize nasip oldu. Bütün herkese göstermiş olduğu katkılarından dolayı Allah razı olsun diyoruz” dedi. 


‘242 TEMSİLCİLİK İLE’

Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı ise, “Beşir Derneği olarak 2004 yılında çıkmış olduğumuz insani yardım çalışmalarımıza bugün devam ediyoruz. Başta belediyemiz olmak üzere Kaymakamlıklarımız, Valiliklerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da bu faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bunun içerisinde 242 temsilciliğimizle, yurtdışında da 55 ülkedeki yerel derneklerle yapmış olduğumuz çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bugünkü çalışmamıza başta Silivri Belediye başkanlığımızın destekleriyle, inşallah ülkemizde mülteci durumda olan Suriyeli kardeşlerimize faaliyet başlatmış ve bu faaliyeti neticelendirmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 


‘EN İYİ ANLAYACAK OLAN BİZİZ’

Şanlı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bundan 100 yıl önce geriye dönüp baktığımız zaman bu topraklarda belki şurada hazır vaziyette bulunan hepimiz dahil olmak üzere çok farklı yerlerden bu mübarek topraklara mülteci olarak geldik. Muhacir olarak geldik. Atalarımız, ecdadımız hakları olmadığı halde maalesef zulme uğradılar. Belki 2,5-3 Milyon insan, atalarının yurtlarından söküp atıldı. Her birimizin geriye dönüp baktığında özellikle balkan coğrafyasının her zerresinde atalarımızın orada bıraktığı izleri görüyoruz. Oralarda bıraktığı acıları ıstırapları görüyoruz. Biz böyle bir geçmişte sahip olduğumuz için de belki Suriyeli kardeşlerimizi en iyi anlayacak olan insanlardanız. Dolasıyla bu topraklarda oturan her bir insanın, bu topraklarda yetişmiş olan her bir insan, böyle bir hamurun neticesinde bugünlere geldik. Biz komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir diyen Peygamberin ümmetiyiz. Dolasıyla Suriyeliler sadece bizim komşumuz değil, aynı zamanda akrabalarımızdır. Düşününüz biz 100 yıl önce böyle bir organizasyon yapsaydık, bugünkü coğrafyamızın 30 katı büyüklüğünde bir coğrafyada konuşuyor olacaktık. 100 yıl önceki insanlara siz deseydiniz ki ‘30-100 yıl sonra sizin nesilleriniz bugünkü toprakların 30’da 1’i olan topraklarda oturacak’ size sadece gülerlerdi. 


‘MÜSLÜMANLIK VAZİFEMİZDİR’

Maalesef bugün geldiğimiz nokta itibariyle böyle bir manzarayla karşılaşmış bulunuyoruz. Geçmişten ders alarak Yahya Kemal’in dediği gibi, kökü mazide olan atiler olarak bizlerin bu kardeşlerimizin ellerinden tutarak onlara bu yardımları ulaştırmamız gerekiyor. Bizim insanlık vazifemiz. Bu bizim kardeşlik vazifemiz. Bu bizim Müslümanlık vazifemizdir. Burada yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi bu manada hiçbir ayrım yapmadan din, dil, ırk ayrımı yapmadan, hiç bir parti arkasında koşmadan bütün belediyelerimizle bütün her türlü sivil toplum kuruluşlarımızla, bu hizmetlerimizi arttırmaya gayret ediyoruz. İnsanlığımız bu birlik ve beraberlik yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz inşallah ecre dönüşmüş olur.” 


‘BİR GÖNÜL BİRLİĞİ’

Programda Belediye Başkanı Özcan Işıklar da konuştu. Işıklar, “Suriye’ye bundan 5-6 ay önce gittik. Oradan Kobani’ye geçtim. Oradaki çatışma henüz başlamamıştı. O süreci gördüm fakat çatışmadan önceki hali bile çatışma olduktan sonraki şeyi çok daha fazla tabi. Önceki hali Allah vergisi yeraltında bir zenginlik ama yerüstünde rahat huzur yok. Yani o zenginlik orada durduğu sürece, yeraltında yerüstünde felaket. Bu bir gönül birliği ve gönül beraberliği demek ki, el ele verince bu zihniyet ortaya koyunca bu çabayı ortaya koyunca, çok güzel şeyler oluyor. Buna destek veren buradaki oda başkanlarımız, birçok kurum ve belediye. Belediyeyi saymayın, belediye her zaman emrinizde. Çünkü orası hepimizin belediyesi” diyerek sözlerini noktaladı.  

Konuşmaların ardından Semerkand Vakfı 12. Merkez Birimi Sorumlusu Muzaffer Bıyık Suriye’ye gidecek olan TIR için dua okudu ve yola çıktı.