İstanbul Milletvekili Hasan Turan, belediye başkanlarıyla birlikte FETÖ davalarını takip etti

İstanbul Milletvekili Hasan Turan, beraberindeki Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile birlikte Silivri'de devam eden Yurtta Sulh Konseyi İstanbul yapılanması...

İstanbul Milletvekili Hasan Turan, belediye başkanlarıyla birlikte FETÖ davalarını takip etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Milletvekili Hasan Turan, beraberindeki Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile birlikte Silivri’de devam eden Yurtta Sulh Konseyi İstanbul yapılanması davalarını takip etti.

Fetullahçı Terör Örgütünün Yurtta Sulh Konseyi İstanbul yapılanması davasının ikinci duruşması devam ediyor. İstanbul Milletvekili Hasan Turan, beraberindeki Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve çok sayıda AK Parti’li ile FETÖ davalarını takip etmek için Silivri’ye geldi. İstanbul Milletvekili Turan ve belediye başkanları, çıkışta basın açıklaması yaptı.

“Burada olmaya devam edeceğiz, destek vermeye devam edeceğiz”

15 Temmuz davalarının yakın takipçisi olduklarını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Türkiye 15 Temmuz sonrasında içindeki pislikleri temizlemiş. Bu topraklara bu millete ihanet etmeyecek, inşallah kendi yapısıyla daha güçlü, daha diri bir şekilde yoluna devam edecektir. Biz kendi topraklarımıza, milletimize sahip çıktığımızı her dem göstermek üzere buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz, destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlar bedellerini kanun önünde ödeyecekler. Milletimiz de inşallah adaletin tecelli ettiğini bir kez daha görmüş olacak” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir”

15 Temmuz hain darbe girişiminin belli mecralarda küçümsenmeye çalışıldığını belirten Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada bunu en iyi şekilde müşahede etmekteyiz. Sanıklar gayet uygun bir ortamda haklarını ve ifadelerini ortaya koymakta. Müşteki ve maktul yakınları olarak bizler de hakkımızı aramaktayız. Yüce Türk adaletinin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vermiş olduğu bu hak mücadelesinde şehitlerimizin ve Türkiye Cumhuriyetinin hakkının müdafaasını icra ediyoruz. Özellikle buradan duyurmak istediğimiz böyle bir darbe girişimin sulandırılmasının ve belli mecralarda küçümsenmesinin kimse tarafından gerçekleştirilemeyeceğini buradaki tüm paydaşlarımız, izleyiciler, tüm dava takipçileri adına ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

“ Yargıya güvenelim, sabırla bekleyelim”

Davaya verilen arada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Tüm vatandaşlarımıza şunu söyleyeceğim. Yargıya güvenelim, sabırla bekleyelim. İnanıyorum ki hakkaniyetli, uygun kararlar verilecektir. Biz de vatandaşlarımızla beraber davalarımızı takip ediyoruz. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Çünkü anayasamıza göre yargılamalar alenidir ve herkesin takibine açıktır. Bu anlamda vatandaşlık görevimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Milletimiz bu davaların müdahilidir”

Herkesi devam eden FETÖ davalarının takipçisi olmaya davet eden İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Milletimiz bu davaların müdahilidir. Biz de milletvekilleri, belediye başkanları olarak, bütün teşkilatımızla buradayız. Ben milletimizin bütün kesimlerini, sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı, sendikalarımızı, bu millet adına kurulmuş ne kadar kurum ve kuruluş varsa resmi veya sivil bu davaları takip etmeye davet ediyorum” dedi.