İstanbul Ralli Kupası Tüter'in

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen İstanbul Ralli Kupası'nda galibi belli oldu

İstanbul Ralli Kupası Tüter'in
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24-25 Aralık tarihlerinde Şile bölgesindeki iki özel etapta düzenlenen İstanbul Ralli Kupası’nın son ayak mücadelesinde, kupanın sahibi Volkan Işık Akademi eğitmeni Osman Tüter ve co-pilot Burak Akçay ikilisi oldu.

Kural gereği bu yılki adı “İstanbul Ralli Kupası” olarak değiştirilen İstanbul Ralli Şampiyonası’nın son ayağı 24-25 Aralık tarihlerinde koşuldu. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan yarış Pendik VIA/PORT Gençlik Meydanı’nda verilen startla başladı. İstanbul Ralli Kupası’nın ilk ayağında koşulan Cumhuriyet ve Riva etaplarının iki kez tersine geçilmesiyle tamamlanan etapların birincisi …… olurken İstanbul Ralli Kupası’nı evine götüren ekip ise Volkan Işık Akademi eğitmenlerinden Osman Tüter – Burak Akçay oldu.

Toplam 49 otomobilin 36’sı Yeşilvadi ve Esenceli etaplarını ikişer kez geçerek finişe gelmeyi başardığı yarış, yoğun yağan yağmur altında çamur etaplarda seyir keyfi yüksek bir mücadeleye sahne oldu.

İstanbul Ralli Kupası ilk ayak yarışının galibi Volkan Işık Akademi eğitmeni Osman Tüter, yarışı ikinci bitirirken kazandığı puanla kupaya bir adım daha yaklaşarak önemli bir avantaj da elde etmiş oldu. .

Volkan Işık Akademi öğrencileri ilk iki sırada

Yola çıktığı günden bugüne kadar iki binin üzerinde öğrenciye verdiği eğitimler ile motorsporlarına adım atmasını sağlayan Volkan Işık Akademi, “İstanbul Ralli Kupası”nın 2’inci ayağına yine dört öğrencisi ile katıldı.

Volkan Işık Akademi çatısı altında ilk rallisine katılan Yiğit Timur ve Yıldıray Demircioğlu sınıf 9’da ilk iki sırayı paylaştı. Yiğit Timur’un 1’inci olarak tamamladığı yarışın son etabına aralarında çok az farkla olan genç pilotlar, yaptıkları atak ile yarışı 4.4 saniye farkla bitirdiler.

Motorsporlarına henüz 20 yaşındayken başlayan Ümitcan Özdemir ise genç pilotlar kategorisinin 2’incisi oldu.

Volkan Işık Akademi bünyesinde birebir ralli ve ralliye 2’inci adım eğitimleri alarak yarışmaya başlayan Ayşegül Bacak, bayan pilotlar kategorisinin 3’üncüsü olarak yarışı tamamladı.

İstanbul Ralli Kupası 2011’in son yarışı 24-25 Aralık tarihlerinde koşulacak ve kupa sahibini bulacak