İstanbul’da kaçak yapılara af gelecek

Kadir Topbaş, İstanbul'daki yapıların yüzde 60'a varan bölümünün de imara aykırı olduğunu belirtti.

İstanbul’da kaçak yapılara af gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da 1 milyon 600 bin civarında yapı bulunduğunu, bunların yüzde 60’a varan bölümünün de imara aykırı olduğunu belirterek, “Bunlara müdahale etmek mümkün değil.

KAÇAK YAPILARA GEÇİCİ KULLANIM BELGESİ

Biz buralara af anlamına gelmeyecek, geçici kullanım belgeleri izni verelim. İstanbul’da deprem gerçeği var. Binası güçlendirmek isteyenler, iskanı olmadığı için güçlendirme çalışması ruhsatı alamıyorlar. Hem bunun da önü açılmış olur. İşyeri ruhsatı alamayan da ruhsatını alır. Bu izin karşılığında da iskan harcının belirli bölümünü ödesinler. Binaların ömürleri bittiğinde, yeniden yapmak istediklerinde, imar durumları neyse onlar geçerli olmak koşuluyla, daha önce ödedikleri harcı da düşelim. Yeni binalarını yapsınlar” dedi.

YER ALTINDA TOPLANTI

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin 2’nci yıldönümünde, Sarıyer- Çayırbaşı tünelinde, yerin 80 metre altında, “İstanbul için yatırımlar ve hizmetlere hız kesmeden devam” başlığı altında bir toplantı düzenlendi. İl Başkanı Aziz Babuşçu, Kadir Topbaş ve İstanbul’un 26 AK Partili belediye başkanı, ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda, yerel seçimlerin ardından geçen iki yılın değerlendirmesi yapıldı. Yapımı devam eden, Sarıyer- Çayırbaşı tüneli, 4 kilometre. 228 milyon TL’ye mal olacak olan tünelin önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanıyor.

İl Başkanı Aziz Babuşçu, konuşmasında, “Bizi yolsuzluk iddialarıyla mahkum etmeye çalışanlar, yolsuzluk, ve rüşvet batağında boğuldu” dedi. Daha sonra söz alan Topbaş, özetle şunları söyledi:

İSTANBUL'A 36 MİLYAR TL

“İstanbul’a 2010 sonu itibariyle yaptığımız yatırımlar toplamı, 36 milyar TL’dir. Bu tünelleri yaparken, insanların bu tünellerde boğulacağını, trafiğin aksayacağını, yanlış proje olduğunu söylediler. Şimdi oradaki zaman, akaryakıt ve hava kirliliğinin azalımına bakın. Siyasiler insanların duygularını istismar etmemeli. Söz bir insanın namusu kadar önemlidir.”