İstanbul'u kana bulayacaktı

Bombalı eylemler gerçekleştirmek üzere illegal yollardan Türkiye'ye giriş yaparak bindiği bir otobüsle İstanbul'a doğru yola çıkan bir örgüt üyesi, Silivri Otogarı'nda pusu kuran polis ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul'u kana bulayacaktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yasadışı sol bir terör örgütü adına 1998 yılında silahla adam öldürmek suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden sağlık nedenleriyle 2001 yılı içerisinde tahliye edilen ve tahliye sonrası silahlı ve bombalı eğitim almak üzere illegal yollardan yurtdışına çıkış yapan örgüt üyesinin, aldığı eğitim sonrası kamuoyunda infial uyandıracak suikast ve bombalı eylemler gerçekleştirmek üzere illegal yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. 

İstanbul ve Edirne Emniyet Müdürlüklerine bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu şahsın Yunanistan üzerinden illegal yollardan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra bir otobüse binerek İstanbul'a doğru yola çıktığını tespit etti. 

Su  satıcısı kılığına giren polis ekipleri, otogarda pusu kurdu. Otobüsün mola vermesi üzerine ihtiyaç için araçtan inen terörist, düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Şahsın valizinde yapılan incelemeler sonucunda elektrikli ısıtıcı içerisine gizlenmiş vaziyette; 2 adet el bombası, 1 adet 9 mm çaplı tabanca, 1 adet 9 mm çaplı otomatik tabanca, 1 adet otomatik tabancaya ait susturucu, 650 gr ağırlığında TATP patlayıcı madde, 104 adet 9 mm çaplı fişek, 7 adet elektrikli infilak kapsülü, 20 adet bomba yapımında kullanılan kapsül, 7 adet bomba düzeneği (Elektronik devre elemanı), 5 adet değişik uzunluklarda saniyeli fitil, 6 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet personel tanıtma kartı, örgütsel doküman, çok sayıda ilaç tableti ve 2 adet CD ele geçirildi. 

Şahsın üzerinde yapılan inceleme sonucunda, pantolon cebi ve ayakkabısına gizlenmiş vaziyetteki paketlerde ise 3 bin Euro, 700 TL, 1 adet flash disk ve hafıza kartı ile şifre anahtarlarının yazılı olduğu örgütsel doküman ele geçirildi. 

Polisteki sorgusu tamamlanan şahıs, adli makamlara sevk edildi