İstiklal Marşına saygısızlık

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye meclis toplantısına başlamadan önce çalınan İstiklal Marşı'nı 'Gerek yok' diyerek yarıda kestirdi.

İstiklal Marşına saygısızlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Meclisi, geçtiğimiz Cuma günü toplandı. Toplantının başında şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının hemen ardından İstiklal Marşı çalındı. Bu sırada araya giren Özcan Işıklar, "Gerek yok" diyerek İstiklal Marşı'nı yarıda kestirdi. Marşın yarıda kesilmesinin ardından belediye meclisi toplantısına geçildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Başkan Işıklar'ın hareketinin şık karşılanmadığını söyledi. Karakaş, "Saygı duruşunun sözlü önergesini AK Parti grubu olarak bizler vermiştik. Sayın Belediye Başkanı, kararımızı uygun görerek bu anlamda saygı duruşuna meclisi davet etti. Daha sonra İstiklal Marşı'na geçildi. Meclisi yönetme yetkisi sayın belediye başkanında olduğu için, devam edip edilmemesi noktasındaki yetki de tamamen kendisindedir. Halk da bu noktada İstiklal Marşı'nı söylemiştir. Hareket şık olmamıştır. İstiklal Marşı okunmaya başlanmış ise, okunması devam ettirilseydi sadece birkaç dakika alırdı. Sayın Başkan'ın bu hareketi şık karşılanmadı" dedi.