İTÜ'den ''Organ Bağışı ve Kök Hücre Bağışı'' semineri

İstanbul Üniversitesi, Toplum Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi katkısı ile ''Organ Bağışı ve Kök Hücre Bağışı'' isimli bilgilendirme semineri düzenlendi.

İTÜ'den ''Organ Bağışı ve Kök Hücre Bağışı'' semineri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığı ülkemizde toplumun organ nakli konusunda bilinçlenmesini sağlamak, organ bağışına dair toplumu bilgilendirmek, soruları cevaplamak için İstanbul Teknik Üniversite Toplum Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile işbirliği içinde, Yaşar Kemal Sergi Salonunda seminer düzenledi.

İTÜ Tıp Fakültesinden Kalp ve Damar Cerrahi öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Bazboga tarafından ‘’Organ Nakli ve Organ Bağışı’’ bilinçlendirme semineri ile Organ Bağışının önemi ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Daha sonra ‘’Kök Hücre Bağışçılığı’’ hakkında farkındalığın arttırılması ve gönüllü kök hücre bağışçı adayı olunması amacı ile Tıbbi biyoloji ana bilim dalında Prof. Dr. Fatma Savranoguz ve Doç. Dr. Fatma Çiğdem Kekik Çınar Öğrencileri ve halkı bilgilendirdi.

Bilinçlenince Bağışların arttığına inanan İstanbul Teknik Üniversitesi Seminerlerin devam edeceğini, bilgilendirme seminerleri bittikten sonra Gönüllü adaylardan kök hücre kan alımı gerçekleşeceğini bildirildi.