İYGAD'a Hizmet ve Destek Sözü

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), ziyaret programlarını yoğunlaştırdı. Önceki gün CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ve İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik makamında ziyaret edildi.

İYGAD'a Hizmet ve Destek Sözü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), ziyaret programlarını yoğunlaştırdı. Önceki gün CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ve İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik makamında ziyaret edildi.

 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yönetimi, Temmuz ayı ziyaret programları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü Mümin Kahveci'yi, İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) Genel Müdürü Mehmet Çevik'i makamında ziyaret etti.

Yerelde görev yapan gazetecilerin sosyal imkanlarını kolaylaştırmak adına girişimlerde bulunmaya devam eden İYGAD, sorunların çözümüne bir adım daha yaklaştı.

Gazetecilerin görevlerini yaparken İstanbul otoparklarını ücretsiz kullanabilme ve ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabilmeye yönelik talepler, önceki gün en yetkili makamlara iletildi.   

 

KAHVECİ'DEN DESTEK SÖZÜ

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci'yi makamında ziyaret eden İYGAD Yönetimi, talepleri burada dile getirdi. Başkan Ali Tarakçı, İYGAD'ın hedef ve amaçlarından bahsettikten sonra yereldeki gazeteciliğin zorluklarına değindi. İstanbul'un tüm ilçelerinde teşkilatlandıklarını belirten Tarakçı, bu açıdan zor şartlar altında görev yapan yerel gazetecilerin sosyal hizmetlerden faydalanması gerektiğini dile getirdi.

Tarakçı'nın, İETT'ye bağlı ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma talebini değerlendireceklerini söyleyen İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, "İsteğiniz olmayacak iş değil. Elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Kahveci, İYGAD Başkanı Ali Tarakçı'ya "Ara Güler'in Gözünden İstanbul Tramvayları" adlı eseri ve Osmanlı dönemi yazılarının bulunduğu Tramvay Tablosu hediye etti.

 

ÇEVİK: BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİNİZ

Ziyaretler kapsamında İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ile de görüşüldü. Burada da hedef ve amaçlarını dile getiren İYGAD yönetimi, özellikle İSPARK'tan duydukları şikayetleri belirtti. Başbakanlık Sarı Basın Kartı'na sahip gazetecilerden de İSPARK görevlilerinin ücret talep ettiğini söyleyen İYGAD yönetimi, bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Öte yandan, İYGAD kurumsal kimlik kartıyla da 'otoparkları ücretsiz kullanma' talebi iletildi. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, talepleri dikkate alacağını belirterek, "İstekleriniz bizim için önemli. Taleplerinizle yakından ilgileneceğim" diye konuştu.

 

SALICI: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Aynı gün yapılan ziyaretlerde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İYGAD Yönetimini makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Salıcı, "Birçoğunuzla zaten tanışıyoruz. Ben özellikle yerel gazeteleri yakından takip ediyorum. Bölgemizdeki sorunları en iyi sizler biliyor ve gelişmeleri en yakından sizler takip ediyorsunuz. Bu açıdan zor şartlarda ve sınırlı imkanlar altında görev yapıyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak, sizlerin her zaman yanında olmaya hazırız" dedi.

Ziyaret, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.