İzciler kamp ateşini yaktı

Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Silivri Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği, ilçe protokolün ve minik izcilerin de katıldığı Lider Çocuk Tarım Kampında 'ateş gecesi 'düzenlendi.

İzciler kamp ateşini yaktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Büyük Sinekli mahallesinde düzenlenen “Ateş Gecesi” ne Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Siyasi Parti temsilcileri, mahalle muhtarları, STK ve Oda Başkanları, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

“TOPRAĞINI SEVEN İNSANLAR GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN İNSANLARDIR”

İftar programının da gerçekleştirildiği gecede hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Kemal Benli “75 öğrencimiz bu kapa katıldı. Bu öğrencilerden 5 tanesinin kalbine toprak sevdasını yerleştirebilirsek ne mutlu bize. Toprağını ve Tarımı seven insanlar geleceğini düşünen insanlardır. Kampa katılan çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum. Kampa katılan öğrencilerimiz sofrasına gelen ürünün nasıl bir aşamalardan geçerek geldiğini bizzat görerek öğreniyorlar. İsraf edilen her türlü nimet ülkemizin boşa heba edilen servetidir.”dedi.

“BU ÇABAYI TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar da yaptığı konuşmada “Çocuklarımız burada doğayı ve bilim geleceğimizi korumak anlamımda üretimi istihdamı tarımda katma değeri ileri teknoloji ve akıl kullanılarak ancak geleceğimizi kurtaracağımızı bunun da böyle mümkün olacağını anlatmak açısından çok güzel bir örnek. Bu vesile ile ilgili müdürlüklerimize bu anlamlı etkinliği izcilik anlayışıyla doğa ve insan sevgisiyle birleştiren bu çabayı takdirle karşılıyorum. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum.”dedi

“İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOK AKTİF ÇALIŞIYOR”

“Genelde bilim öğrencilerimiz sınav odaklı çalışıyor. Sosyal hayattan, tiyatrodan kültürden spordan uzak kalıyoruz. Bu tür izcilik faaliyetleri bir fırsat, Hem çocuklarımız kendilerini yenilemiş oluyorlar, hayata bakışı açıları değişmiş oluyor. Buralarda cesaret kazanıyorlar, yardımlaşma ve dayanışmayı öğreniyorlar. En önemlisi de birlik beraberlik içerisinde hareket etmeyi öğreniyorlar. İlçe Tarım müdürlüğü son 6 ay içerisinde çok aktif bir faaliyet içerisinde. Bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ”dedi.

KAMP ATEŞİ YAKILDI

Yapılan konuşmaların ardından kamp liderleri düzenlenen alanda kamp ateşini yaktı. Kampa katılan izciler de ateş etrafında toplanarak hazırladıkları gösterileri katılımcılara sergilediler.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Program sonunda etkinliğe katkı sunan kurum kuruluş ve şahıslara plaket ve madalyaları takdim edildi.