Kaçırılan deniz otobüsünü ilk SHA görüntüledi

Gölcük-Değirmendere seferini yaparken teröristler tarafından kaçırılan 'Kartepe' adlı deniz otobüsü, Silivri Selimpaşa açıklarına geldi. Kaçırılan deniz otobüsünü ilk olarak SHA görüntüledi

Kaçırılan deniz otobüsünü ilk SHA görüntüledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gölcük-Değirmendere seferini yaparken teröristler tarafından kaçırılan "Kartepe" adlı deniz otobüsü, Silivri Selimpaşa açıklarına geldi. Kaçırılan deniz otobüsünü ilk olarak SHA görüntüledi. Selimpaşa açıklarında duran geminin etrafında çok sayıda sahil güvenlik botu da hazır bekliyor.

GEMİ 1 MİL AÇIKTA

Ulaştırma Denizilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İstanbul polisinin, İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda bu olayı takip ediyorlar. Bakanlığımız, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de bu operasyona destek veriyor. Ben de arkadaşların yaptığı açıklamaları takip ettim. Yolcu sayısı, mürettebat sayısı, terörist sayısı konusunda muhtelif rakamlar var. Kesin rakam vermemiz mümkün değil. Teröristlerin 1 olduğunu, 4 olduğunu söyleyen var. Yolcuların sağlıkları konusunda herhangi anormal bir durum yok. 18 yolcudan 5'i kadın" dedi.

Terörislerin taleplerinin yakıt ve yiyecek olduğunu belirten Yıldırım, "Bomba ya da patlayıcı bilgisi net değil. Bütün ihtimaller değerlendirecek. İçişleri Bakanımız olayın başında. Geminin yakıtı bitmiş, denize demirlemiş durumda" diye konuştu.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Gölcük-Değirmendere seferini yaparken teröristler tarafından kaçırılan "Kartepe" adlı deniz otobüsünün Silivri Selimpaşa'daki bekleyişi sürüyor.

Selimpaşa açıklarında duran gemi Sahil Güvenlik botları tarafından adeta abluka altına alındı. Botların ışıklarının söndürüldüğü gözlenirken, bir helikopterin de deniz otobüsünün çevresinde tur attığı görüldü. Deniz otobüsüne şu ana kadar herhangi bir müdahale de bulunulmazken, Selimpaşa sahilinde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Kıyıda çok sayıda polis ve sağlık ekibi de hazır bekletiliyor.