Kagider Korusuna ilk fidanlar dikildi

Silivri Belediye tarafından Silivri Kadın girişimciler Derneğine tahsis edilen alana Kagider ve Tema Vakfı ortak girişimiyle ilk fidanlar dikilerek can suları verildi.

Kagider Korusuna ilk fidanlar dikildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye tarafından Silivri Kadın girişimciler Derneğine tahsis edilen alana Kagider ve Tema Vakfı ortak girişimiyle ilk fidanlar dikilerek can suları verildi. 

Silivri Belediyesi tarafından TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi arkasında Silivri Kadın Girişimciler Derneğine (Kagider)  tahsis edilen alana Tema Vakfı Silivri şubesi ve Kagider işbirliği ile ilk etapta 100 fidan dikildi. Tahsis edilen alana Kagider Korusu ismi verilirken toplam 400 fidan daha dikilecek.

 

Fidan dikim törenine Silivri Kaymakamı Salih Keser ve Eşi Hürriyet Keser, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu’nun yanı sıra SİAD yöneticileri, Kagider üyeleri, Mektebim koleji, Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetici ,öğrencileri, Güli Çocuk Yuvası yönetici ve öğrencileri ,davetliler katıldı.

Törende konuşan Kagider Başkanı Aynur Süleymanoğlu “bizler, Silivri kadın girişimciler derneğinin üyeleri olarak, belediyemizin bize sunduğu anlamlı jest ve yine ilçe belediyemize bağlı park ve bahçeler bölümünün verdiği destek ile  “çevreye sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır” sloganı ile bu gün güzel bir çalışma gerçekleştirmek için buradayız. Siz değerli katılımcılara, davetimizi kabul edip, geldiğiniz için şahsım ve de derneğimiz in üyeleri adına teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum ve hepinize hoş geldiniz diyorum. Bilindiği gibi, çevre denildiğinde içinde yaşadığımız yeşil gezegen, yani dünyamız akla gelir. Yaşam için önemlidir, çünkü doğadır, tabiattır. Her canlıyı yaratıp yaşatandır. Havanın, suyun, güneşin ve toprağın hayat verdiği canlı âlemlerin yaşam sevdasıdır. Dünya var olduğu müddetçe, canlı varlıklar yaşadığı müddetçe çevre ve doğa yenilenmeli, korunmalı ve temiz tutulmalıdır. Çünkü yaşam kaynağımızdır. Bilerek ya da bilmeyerek doğaya vereceğimiz zararlar hepimizi etkileyecektir. Yaşamın kaynağı toprak ve su, ne yazık ki sınırsız ve tükenmez değildir. Hızla yaşlanan bir dünyada yaşıyoruz. Bizlere düşen görev, bu varlıklarımızı, tüketmeden, yok etmeden, kirletmeden verimli bir şekilde kullanmak, gelecek nesillere sürdürebilir olarak bırakmaktır. Bugün güzel bir amaçla buradayız; belediyemizin bizlere, Silivri kadın girişimci derneği ‘ne tahsis ettiği park alanı için, başta belediye başkanımız Sayın Özcan Işıklara ve yönetimine, belediyemize bağlı park ve bahçeler müdürlüğüne verdikleri desteklerden dolayı, derneğimizin tüm üyeleri adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, derneğimizin sağlık ve çevre komisyonunun başta komisyon başkanı ve aynı zamanda Silivri tema temsilcisi olan Sayın Seher Dertop’a ve komisyon üyelerine bu önemli çalışmaları ve emekleri için teşekkür ediyorum. Bunun üzerine, bugün bu alana yüzlerce fidan dikeceğiz. Bunların tahrip edilmesine, kirletilmesine, yok edilmesine göz yummamalıyız.  Çoğalması için vesileler bulmalıyız. Herkes bilmeli ki, sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olacaktır. Bizler, Silivri kadın girişimci derneğinin üyeleri olarak, bir çağrıda bulunuyoruz; yeni ağaçlar dikerek, yeni parklar ve ormanlar oluşturalım, hayatımızı tamir etmeye çalışalım. Çevremizdeki insanları da bilinçlendirerek bu bir yere kadar tahribatı önleyelim, diyoruz ”dedi.

Törende İlçe Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ve Tema Vakfı Silivri Temsilcisi Seher Dertop birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından fidanlar dikildi can suları verildi. Fidan dikiminin ardından davetlilere çeşitli ikramlar sunuldu.

Video için alternatif link