Kar yağışı devam edecek mi?

İstanbul'da Cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirerek yerini dondurucu soğuk havaya bıraktı. Termometrelerde sıcaklığın-2 derecelere kadar düştüğü görüldü. Kar yağışının aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi beklenirken, çarşamba ve perşembe günler ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı devam edecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'da Cuma akşamı başlayan ve hayatı adeta felç eden yoğun kar yağışı gece etkisini yitirerek yerini dondurucu soğuğa bıraktı. Köprü altlarında ve evlerin çatısında oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken sürücüler elektronik tabelalara yazılan yazılarla uyarıldı. Termometrelerde sıcaklığın -2 derecelere kadar düştüğü görüldü. Soğuk havanın gün içerisinde devam etmesi bekleniyor.

ARALIKLARLA DEVAM EDECEK

Meteoroliden alınan beş günlük hava tahminine göre kar yağışının pazartesi ve salı günü aralılarla devam etmesi bekleniyor. Yağışlar İstanbul'da çarşamba ve perşembe günü ise yerini karla karışık yağmura bırakaması bekleniyor. 

8 OCAK 2017 YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Afyonkarahisar, Diyarbakır çevreleri ile Kütahya ve Denizli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de 'de kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara:
 Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -1
İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı -2
Bursa: Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı -3
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 4
Adana: Çok bulutlu,  kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı 11
Antalya: Çok bulutlu, doğu ilçelerinin kıyılarında kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlı 14
Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur, iç kesimleri yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 5
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sisli 2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar batı ilçeleri aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren il geneli aralıklı karla karışık yağmurlu 10