Karakaş'tan 12 Mart Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın 12 mart 1921’de İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü mesajı

Karakaş'tan 12 Mart Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Bugün Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘’Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak!’’ dizeleriyle başlayarak yazdığı İstiklal Marşımızın Yüce Meclisimizde kabul edilmesinin 90.yılını kutluyoruz.

Yüce Meclisimizde Burdur Milletvekili olarak görev yapan Mehmet Akif Ersoy’un kaleminde hayat bulan İstiklal Marşımız Meclisimizin 12 Mart 1921 Tarihli oturumunda kabul edilerek, ayakta alkışlanmıştır.

Yurdumuzun işgal yıllarına denk gelen İstiklal Marşımızın Kabulü, kabus dolu günlerimizde bize bir umut ışığı olmuş, aziz milletimizin manevi ve milli duygularını yücelterek, milli mücadele direncimizi hat safhalara taşımamızda önemli sebeplerden biri olmuştur.

Her dizesinde ayrı bir anlam ve anlatım olan İstiklal Marşımız, Milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgürlüğe ve bağımsızlığa verdiği önemin en güzel anlatımı olarak, kendisine karşı yapılan haksızlıklara en güzel cevabı vereceğinin de simgesi olmuştur. İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 90. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla ve rahmetle anıyorum."