Kariyer Planlamasında Doğru Yol Haritasının Önemi

Silivri Belediyesi, SİAD ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, öğrencilerin hangi meslekte daha başarılı olacaklarını tespit edebilmelerinde yol gösterici olan 'Okuldan Kariyere' projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Kariyer Planlamasında Doğru Yol Haritasının Önemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, SİAD ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, öğrencilerin hangi meslekte daha başarılı olacaklarını tespit edebilmelerinde yol gösterici olan  ‘Okuldan Kariyere’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. 

‘Okuldan Kariyere’ isimli projenin tanıtım toplantısı Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Silivri Belediyesi, SİAD ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığında başlatılan projenin amacı, öğrencilerin hangi meslekte daha başarılı olacaklarını tespit edebilmelerine olanak sağlamak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yılmaz Kaya ve Mecit Bayar ile rehber öğretmenlerin katıldığı toplantıda proje ile ilgili izlenecek yol haritası konuşuldu. 

DEMİR; “SADECE ŞEHRE DEĞİL, İNSANA YATIRIM YAPAN BİR BAŞKAN”

Silivri Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Özer Demir, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Projemiz kapsamında 11 okulumuzda yaklaşık 1100 öğrenciye, kariyer yolu testi gerçekleştirdik. Burada amacımız 8. Sınıf öğrencilerimizin daha verimli kariyer planı yapmalarını sağlamaktır. Bu testler sonucunda, öğrencilerimizin meslek seçimleri, kariyerleri açısından bilgilenmelerini sağladık. Projemizin bundan sonraki ayağında işin içine velilerimizi de katarak fabrika ziyaretleri gerçekleştireceğiz, okullarda seminer çalışmaları yapacağız. Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’a sadece şehre değil, insana yaptığı yatırımlar için de teşekkür ediyorum.” 

KOCABAŞ; “ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIĞIMIZ HERŞEY GELECEĞE YATIRIMDIR”

Kariyer danışmanlığı projesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş; “Yaptığımız incelemelerin sonucunda bu testin okullarımızda yapılmasının olumlu sonuçlar getireceğini düşündük. Hemen akabinde değerli başkanımız Özcan Işıklar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ile beraber bu proje için adım attık, kendilerinin çok büyük desteğimizi aldık. SİAD başkanlığı döneminde ne yaptın diye sorsalar bu projeyi söylerim. Çünkü bizim teminatımız olan çocuklarımız ve çocuklarımıza yaptığımız her şey bize geri dönecek diye düşünüyorum. Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi. 

BAYAR; “BU PROJE TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar, projenin Türkiye’de ilk kez gerçekleştiğini belirterek; “8. sınıfların yönlendirilmesiyle ilgili bu projede, işin temelinde rehber öğretmenlerimiz var. Sizin öğrencileri yönlendirmeniz çok önemli, bizler size inanıyoruz. Gerçekten bu proje bizim için çok önemli, Silivri ve ülkemiz için çok önemli. Türkiye’de bir ilk olan bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Bayar konuşmasında Silivri Belediyesi’nin organizasyon ve etkinliklerdeki başarısını da tebrik etti. 

IŞIKLAR KURUMLAR ARASI DİALOĞUN ORTAYA ÇIKARDIĞI SONUÇLARA DİKKAT ÇEKTİ

İlçede ilk kez hayata geçirilen ve örnek olan projelerin, kurumların birbiriyle uyum içinde çalışmasının bir ürünü olduğunun altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şöyle konuştu; “Yapılan işin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim yapmak istediğimiz de bu; kurumlar arası diyalog. Bir şehirde herkesin, herkesle konuşmasını sağlamak! Karar vermeden önce düşünceleri almak, çok dinamiklilik, çok merkezli bir yapı oluşturmak. Herkesin kendi görevini yapmasıyla ortaya çok önemli projeler çıkıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirdiğimiz Türkiye’de ilk defa yapılan en az 10 tane projemiz bulunuyor. Bir şey yapmadan önce mutlaka konuşuyoruz, paylaşıyoruz. Bu projede görev yapan rehber öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum. Geldiğimiz nokta çok gurur verici; sanayicisiyle, işçisiyle, eğitimi ile hocasıyla bir araya gelmiş yarına dönük bir proje oluşturulmaya çalışılıyor. Silivri’mizin başöğretmeni İkram Kayapınar ile çalışma arkadaşları Mecit Bayar ve Yılmaz Kaya’ya, SİAD Başkanımız Hakan Kocabaş’a emekleri için teşekkür ediyorum. Ne yapmamız gerekiyorsa hazırız, tüm imkân ve koşullar ortada. İşbirliği çalışmalarımızın daha da kurumsallaşarak artarak devamını diliyorum.”   


Haberin videosu için alternatif link

Haberin Foto galerisi için alternatif link