Kaynarca ve Toker Gizli Mektuplar'ın konuğu oldu

91.1 frekansından yayın yapan Silivrim Fm'de yayına başladığı günden bu yana adından sıkça söz ettiren Gizli Mektuplar programı, bu kez Bölgede Meydan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayseni Toker ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca'yı konuk etti

Kaynarca ve Toker Gizli Mektuplar'ın konuğu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medya ve siyaset camiasından zaman zaman konuklar alan programın sunucu Erman Paçalı, konuklarına şiir okutuyor. Programa 19 Mayıs akşamı katılan Bölgede Meydan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayseni Toker, Nazım Hikmet'in Piraye adlı şiirini seslendirirken yayının diğer konuğu AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca ise Gizli Mektuplar dinleyicilerine özel olarak Attli İlhan'ın Ben Sana Mecburum şiirini okudu.

Yayına Bilici Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Bilici de katılarak Bilici Medya adına tüm Silivrililerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Toker "Çok yakından takip ediyorum"

Bölgede Meydan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayseni Toker, 19 Mayıs akşamı yayınlanan Gizli Mektuplar programının ilk konuğu oldu. Silivrim Fm Stüdyosundan yayınlanan programda Gizli Mektuplar mikrafonuna konuşan Toker, "Bu akşam Gizli Mektuplar dinleyicilerine bir sürpriz yapalım dedim. Daha önceden programa katılmak istiyordum. Gizli Mektuplar'ı çok yakından takip ediyorum. İyi bir dinleyici kitlenin olduğunu biliyorum. Yayınlarını da keyifle dinliyoruz. Yazı yazmak kadar kolay değil şiir okumak. Zor bir iş. Şiir okumak özel bir yetenek ve bunu çok güzel icra ediyorsun. Bu arada 19 Mayıs bugün. Öncelikle tüm Türkiye'nin, Silivri'nin, gençlerin ve kendini genç hisseden herkesin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bize emanet edilen bu bayrağı her zaman, sonsuza kadar taşıyacağımızı herkesin bilmesini istiyorum." dedi. Toker, programda Gizli Mektuplar dinleyicilerine özel olarak Nazım Hikmet'in Piraye adlı şiirini okudu.

Bilici "Dinleyicilerimiz ile coşku içerisinde kutluyoruz"

Bilici Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Bilici de 19 Mayıs gecesi Gizli Mektuplar programına konuk oldu. Bilici, tüm Silivrililerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Bilici Gizli Mektuplar programında "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. 19 Mayıs 1919 da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkarak milli mücadelemizi başlattı. Bu günü de gençlerimize armağan etti. Biz Silivrim Fm ailesi olarak oldukça genç bir kadroyuz. Silivrim Fm ailesi olarak bunu dinleyicilerimiz ile birlikte coşkuyla kutladık. İnşallah çok daha güzel, çok daha eğlenceli ve daha müreffeh bir Türkiye ile birlikte, yüzlerce binlerce yıl bu toparklarda doğusu ile batısı ile bu coğrafyada hep birlikte 19 Mayıs'ı kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynarca "Hayata yön verebilmek için siyasette nitelikli gençlik önemli"

Gizli Mektuplar programına konuk olan ve Erman Paçalı'nın sorularını yanıtlayan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, gençlerin de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Kaynarca Gizli Mektuplar programına özel açıklamalarında şunları söyledi.

"Öncelikle kendimi tanıtmadan evvel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum ve tüm gençlerimize huzurlu mutlu yarınlar diliyorum. 1969 doğumluyum. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Halen İstanbul Üniversitesinde İletişim Master'ı yapıyorum. 3 çocuk annesiyim. 17 yaşında bir oğlum var. Özellikle gençleri anlamaya, özellikle onlarla kuşak çatışması yaşayıp yaşamadığımızı anlamaya çalışıyorum. Siyasi yaşamım 2002 yılında AK Parti ile başladı. Öncelikle İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, sonrasında Silivri İlçe Başkanlığı, sonrasında adaylık dönemi 2007 yılında, sonrasında Kadın Kolları İl Başkan Yardımcılığı görevim oldu ve bugün 3. Bölge Milletvekili adayıyım. Ben mesleğim olan gazeteciliğin kamusal sorumluluğu ile siyasetteki hizmet sorumluluğunu aynı tempoda görüyorum. Hem gazetecilik hem de siyasetteki kamu hizmeti boyutu çok ağır diye düşünüyorum. Sorumluluk önemli diye düşünüyorum. İletişim tecrübemi siyasette de yansıtabileceğim diye düşünüyorum. Bu sürecin hem Silivrimiz için, hem İstanbulumuz ve hem de Türkiyemiz için hayırlı olmasını ümid ediyorum."

"Aile çerçevesi içindeki değerler, yaşam enerjisi için çok önemli"

"Çocuklarım bana enerji veriyor. 6, 14 ve 17 yaşında 3 çocuğum var. Hayatı doğru planlar ve taşları doğru yere oturtursanız hayat çok güzel bence. Gençlere ne önerirsin diye sordukları zaman güven duygusunu ve sorumluluk duygusunu her zaman söylemişimdir. Bu her ikisi olduğunda ve evrensel değerlerinizde varsa yaşam felsefeniz doğru yerde rayına oturuyor diye düşünüyorum. Aile coşkusu çok önemli bir enerji katıyor. Başkalarının mutluluğunu paylaşmak ve insanlık için de birşeyler yapıyor olmak heyecan veriyor insana. Aile çerçevesi içerisindeki o bütün değerleri gençlerimizin kendi içerisinde yaşatması ve bunun bilinci ile nefes almalarını temenni ediyorum."

Gençler ve Kadınlar siyaset için önemli

"Türkiye'de gençlerimiz ve kadınlarımızın siyasette var olması çok önemli. AK Parti, gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasette önünü açtı diye düşünüyorum. 19 Mayıs Gençlik bayramı o nedenle öncelikle gençlerin önemini konuşalım istiyorum. İstanbul da 3. bölgede 11 ve 12. sırada seçilebilecek yerlerde biri 29 diğeri 32 yaşında ve eğitimli, biri avukat diğeri ekonomist önemli iki genç kardeşimiz var. Türkiye'de çok genç arkadaşlarımız mecliste temsil hakkı kazanacak. Keza 35-40 yaşları döneminde bakanlık yapmış isimler var partimizde. Bu da gösteriyor ki Başbakanımız gençlerimize güveniyor ve bu anlamda destek oluyor ve önlerini açacak çalışmalar yapıyor. Kadınlara gelince büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 1934 de kadına seçme ve seçilme hakkı verdiği yıllarda 18 kadın meclise girebilmişti. 4.6 oranındaydı. 2007 yılına kadar bu hiç değişmedi. 2007 de AK Parti bu oranı 9.1 e çıkardı. 50 milletvekilinin 30 unu AK Parti Kadın vekil olarak temsil oranı gösterdi. Gençlerimiz gibi kadınlarımızda temsil oranı AK Parti ile bulabiliyor. Önceki oranlar itibari ile yeni hedeflenen rakamlarda diğer siyasi partilerimizde başbakanımız gibi sözünün eri olsa Avrupa ve dünyadaki ortalamayı yakalarız. Kota olan ülkelerde bu oran %50 leri buluyor."

"Siyasete uzak durulacak değil katılacak bir gençliğe ihtiyaç var"

"Gençlerimizin siyasete uzak durulacak bir nokta gibi değilde içinde olunması gerektiği fikrinde olduklarını görmek istiyoruz. Birikim çok önemli ve değerli. Bilgi çok değerli. Okuyan gençlik çok önemli. İçi dolu olmalı. Başak bile içi dolu olunca boynunu eğiyor. Bilgi mütevazilik getiriyor. Nitelikli gençlik ile birlikte siyaset çok önemli. Üniversitelerde bazı siyasi partilerimizin seminer ve konferansları provoke edilebiliyor. Dinleyici olabilmek çok önemli. İyi bir dinleyici olduğunuz zaman daha akılcı not verebiliyorsunuz. Politize olmayı olumsuz bir şey gibi görmemek gerekiyor. Hayata ve kendilerine de yön verebilmek adına gençlerimiz siyasette olmalı."

Kaynarca Gizli Mektuplar programında yaptığı değerlendirmelerin ardından Attila İlhan'ın Ben Sana Mecburum adlı şiiri okudu