Kemal Kerinçsiz cezaevinden tahliye edildi

Ergenekon davası kapsamında hakkında tahliye kararı verilen avukat Kemal Kerinçsiz, Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Kemal Kerinçsiz cezaevinden tahliye edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ergenekon davası kapsamında hakkında tahliye kararı verilen avukat Kemal Kerinçsiz, Silivri Cezaevi’nden çıktı. Kerinçsiz, yapılan operasyonların ana hedefinde Türk devletinin çökertmek olduğunu söyledi.

Silivri Cezaevindeki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde tahliye edilen Kerinçsiz, kendisini bekleyen yakınları ve sevenleri tarafından karşılandı. Tahliyesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kerinçsiz, “Öncelikle adeta milli bir direnç merkezi oluşturan Ergenekon tertibinin ne ölçüde devleti yok edecek bir proje olduğunu fark eden tüm vatanseverlere binlerce defa selam gönderiyorum. Hepsine selamlar olsun. Çünkü onlar bu tertibin öncelikle farkında oldular. Her tarafta çoban ateşlerini yaktılar ve dirençlerini gösterdiler ve bu tertibin de önemli ölçüde çökmesine yol açtılar, katkı verdiler. Sağ olsunlar var olsunlar” dedi.

“KÜRT DEVLETİNİN TEMELLERİ FİİLEN ATILMAK ÜZEREDİR”
Operasyonların ana hedefinde Türk devletinin çökertmek olduğunu belirten Kerinçsiz, “2001 yılında başlayan bu tertip Oslo görüşmeleriyle beraber paralelliğini getirmiştir. Hemen akabinde 2007 yılının Mayıs ayında başlayan Ergenekon süreci bilahare esas iki ana hedefe yönelmiştir. Aslında hedef Türk devletinin çökertmektir. Bütün kurumlarıyla beraber tasfiye etmektir. Ama bunların en başında TSK’nın yeniden NATO’ya kopmaz zincirlerle bağlamaktır. Bu başarılmış mıdır evet ama bu maalesef, maalesef başarılmıştır. Yeniden TSK 2000’Lİ yılların öncesinde Avrasya politikalarından vazgeçirilmiş ve NATO ve ABD’ye bağlanmak durumunda kalınmıştır. Tertibin ikinci ana amacı federasyon yolunun açılmasıdır. Maalesef oda Oslo görüşmeleriyle beraber işte gelinen bu noktada federasyon bağıra bağıra gelmiştir. Kürt devletinin temelleri fiilen atılmak üzeredir. Artık bu noktadan sonra Ergenekon tertibinin yürütülmesinde lüzum da kalmamıştır gerekte kalmamıştır. Çünkü amacına ulaşmıştır” dedi.