Kent Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi

Silivri Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı 21 Ağustos'ta gerçekleştirildi. Başkan Dlruna Önal başkanlığında toplanan konseyin genel sekreterliğine Gözde Göçmen getirildi.

Kent Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı 21 Ağustos’ta gerçekleştirildi. Başkan Dlruna Önal başkanlığında toplanan konseyin genel sekreterliğine Gözde Göçmen getirildi. 

Gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar şöyle; 

Gündemin 2. Maddesi; Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema KURT 'un Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürlüğü'ne göre başlaması sebebi ile yerine Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan IŞIKLAR 'ın Kent Konseyi Yönetmeliğinin; 14/A-(1),(2),(3) maddesi uyarınca, Silivri Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Gözde GÖÇMEN görevlendirilmiştir.

Sayın Dilruba ÖNAL gündemin 3. Maddesi gereğince yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Nikahsız Çift Kalmasın projesine devam edilmektedir. İhtiyaç sahibi vatandaşlara 2. El giysi ve ev eşyası verilmeye devam edilmiştir. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili olarak Omurilik Felçlileri Derneği ile iletişimimiz devam etmektedir. Genel Sekreterlik çalışması yapılmıştır. Çevre Koruma Faaliyetleri kapsamında ' Deniz Kirliliği ' için basın bildirisi hazırlanmıştır. Mutfak 2 Kitap çalışmaları devam etmektedir.

Kadın ve Gençlik Meclisinin Kurulması için, 25.08.2014 pazartesi tarihinden itibarinden üye istenilmesi kararı alınmıştır.

Gündemin 5. Maddesi gereği Omurilik Felçlileri Derneği ile tekrar çalışılması; Omurilik Felçlileri Derneği ve Sayın Mustafa ÇİL 'e ait olan firmanın, 'Mavi Kapak Toplama' anlaşma şartlarının, Yürütme Kurulu Üyemiz Sayın Ender UNUTAN ERSÖZLÜ tarafından incelenmesi ve daha sonraki toplantıda karar alınması uygun görülmüştür.

Görüş ve öneriler olarak; Boğluca Deresi Islah çalışmaları, Kenti ikiye ayıran E5 Karayolunun yükseltilmesi hakkında ilgili makamlara yazı yazılması kararının alınması görüşüldü. Silivri Belediyesi ve Toplum Sağlık Merkezi ile 'Uyuşturucuyla Mücadele' konusunda proje geliştirerek ortak çalışma yapılma kararı alınması görüşüldü. Proje kapsamında İlçemiz, Silivri Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık kuruluşları, Savcılık, Jandarma, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ve ilgili kuruluşlara yazılı davet çıkartılıp toplantı yapılması görüşülmüştür.Türk Hava Kurumu talebi doğrultusunda Yamaç Paraşütü Eğitimi verilme talebinin duyurusu konusunda destek verilmesi görüşüldü. Silivri Kent Konseyi Yönetimi olarak, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanlığının ziyaret edilmesi kararı alınmıştır.