Kiptaş 2. Etapta Eğitim Resmen Başladı

Silivri Kiptaş 2. Etap'ta yapımı tamamlanan İBB Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu, bugün yapılan resmi açılışla eğitime resmen başladı.

Kiptaş 2. Etapta Eğitim Resmen Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kiptaş 2. Etap'ta yapımı tamamlanan İBB Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu, bugün yapılan resmi açılışla eğitime resmen başladı.

Açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İl yönetim kurulu üyesi Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, CHP İlçe Yönetim kurulu üyeleri, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, işadamları, meclis üyeleri ve kalabalık bir vatandaş katıldı.

Öğrenciler, açılışın yapılacağı okula gelen misafirleri çiçek takdim ederek karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması için kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, "Silivri'ye böyle donanımlı bir okul kazandırdığı için sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Silivri'ye yapılan hizmetleri anlatan Başkan Topbaş'ın konuşmasının ardından Kürsüye gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Açılış törenlerinde bizi en çok heyecanlandıran okul açılışları olmuştur. Öncelikle bir teşekkür ve bir rahmetle konuşmama başlamak istiyorum. Okulumuzun adı ile başlamak istiyorum. Öncelikle bu büyük paşayı rahmetle minnetle anıyorum. Toprağı bol olsun, mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın. Bu vesile ile sayın başkanım teşekkürümü ifade etmek istiyorum. Milleti, devleti için canını kanını vermiş olan değerli paşanın ismini vermeniz çok anlamlı. Bu nedenle bu tarihe saygı, şehitlere saygı, büyüklerimize saygı gereği olarak ismi bu şekilde düşünerek ismini bu okula verdiğinizden dolayı sizi yürekten kutluyorum. İnşallah bu değerli ismin verildiği okuldan vatanına milletine hizmet edecek nesiller yetişecek ve onlar inşallah fikirleriyle zikirleriyle bu memlekete güzel hizmetler güzel işler yapacaklar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesildi. Çekilen toplu fotoğrafın ardından oynanan halk oyunlarını izleyen davetliler okul içerisindeki sınıfları gezdiler.