Koçer yükselişini sürdürüyor

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) 34 Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi'nde bin 300 delegenin katılımı ile gerçekleşti. Faik Yılmaz yeniden başkanlığa seçilirken SİBESO Başkanı Nuray Koçer Yedek Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Koçer yükselişini sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) 34 Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde bin 300 delegenin katılımı ile gerçekleşti. Faik Yılmaz yeniden başkanlığa seçilirken SİBESO Başkanı Nuray Koçer Yedek Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) 34 Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde bin 300 delegenin katılımı ile gerçekleşti. Burada konuşan oda başkanları yıllardır çıkarılmayan yasanın artık esnafı kurtaramayacağını söylediler.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, yıllardır bekledikleri Perakende Yasası’nın esnaf için artık bir kurtarıcı olamayacağını söyledi. Yıllardır onbinlerce esnafın kepenk kapattığını belirten Yılmaz, “Esnaf büyük sermaye şirketlerine karşı haksız rekabete uğradı ve kaderiyle baş başa bırakıldı. Sokak aralarına kadar giren sermaye market zincirleri, fabrikalardan adetli ve yüklü miktarda malı çok ucuza almakta. Esnaf daha mal alımında sermayeye karşı yenik düşmekte. Buna benzer haksız rekabeti sıralamak mümkün. Bu yüzden sokaklarda esnaf kapanmakta. Oysa mahallelerimizin esnafı yok olmamalı.Bunları kurtaracak tedbirler alınmalıydı” dedi.

Esnafın kendi küçük gücüyle işyeri açıp kendi istihdamını sağladığını, devletin istihdam sorununa katkı sağladığını, vergi ödediğini, yeni istihdamlar yarattığını belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Küçük esnafı büyüklerin yutmasına devlet mani olmalı. Tedbir almalı, Perakende Yasası da bu tedbirlerin başında geliyordu. Ama çok geç kalındı. Avrupa ülkelerinde küçükler korunuyor. Bizde ise kendi kaderine terk edildi.”

İSTESOB’un 34. Olağan Gelen Kurulu’nda daha sonra seçime geçildi ve Faik Yılmaz yeniden başkanlığa seçildi.Yönetim kurulu ise Mustafa Uzun, Yaşar Hangün, Koray Öztürk, Aziz Şentürk, Şükrü Akyüz, Mesut Şengün, Duran Yalçınkaya, Ahmet Yazıcı, Mahir Ereke ve Ümit Yaşar Demir’den oluştu.

Yedek Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu; Ömer Osmanoğlu,Nuray Koçer,Ayşe Kurtönal,Nizameddin Aşa,Ömer Erdoğan,Muharrem Değerli,Mehmet Karaman,Bilgin Şahin,Nazım İnce,Engin Türkmen,Ali Rıza Yavuz