Korsan:Havaalanı istememek ihanetmiş..

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan bu gün bir basın açıklaması yaptı

Korsan:Havaalanı istememek ihanetmiş..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Havaalanı istememek ihanetmiş!..

 

AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri’ye yapılmak istenen havaalanı hakkında yayımladığımız basın açıklamasından sonra yaptığı bir basın toplantısında, havaalanı istememenin ihanet olduğunu söylemiş. Bugün ülkemizde ihanet olarak adlandırılacak öyle işler yapılıyor ki, ihanetin ne demek olduğunu yeniden tanımlamak gerekiyor. Biz bu ihanet sözünü sahibine bırakarak diğer konulardaki görüşlerimizi biraz daha açmaya çalışacağız.

 

Havaalanı ile cezaevinin yarattığı kötü imaj temizlenecekmiş.

 

Demek sonunda cezaevinin kötü imaj yarattığına siz de katılıyorsunuz. Yapılırken niye karşı çıkmadınız? Bunu yapanlar sizin partinizin hükümeti değil miydi. Öyle, yarım ağızla, "biz de istemiyorduk ama bizi de dinlemediler" diyerek karşı çıkılmaz. Şimdi bize karşı kullandığınız bu sert dili o zaman kendi yöneticilerinize karşı da kullansaydınız belki samimi olduğunuza inanırdık. Fakat şimdi hiç inandırıcı değilsiniz.

 

Silivri’nin nüfusu 1 milyon 550 bin olacakmış.

 

İşte şimdi konuya biraz yaklaştınız. Bizim yayımladığımız basın bildirisini biraz dikkatle okumuş olsaydınız, bizim yeni göçlere sebep olacak yatırımlara karşı olduğumuzu anlardınız.

1 Milyon 550 bin kişi kaç Anadolu vilayetinin nüfusunun toplamına eşittir?

Neden bu insanları İstanbul’a göç ettirmek istiyorsunuz?

Eğer insanlara hizmet götürmek ve onları iş sahibi yapmak istiyorsanız, neden onların yaşadığı bölgelere  yatırım yapmayı düşünmüyorsunuz?

Bir buçuk milyon kişiyi daha İstanbul’a göç ettirmeye çalışmaktaki amacınız nedir?

Bu işten ne kazanmayı düşünüyorsunuz? Silivri’nin bir buçuk milyonluk bir şehir olmasını planlarken Silivrililere bir buçuk milyonluk bir şehirde yaşamak isteyip istemediklerini sordunuz mu?

 

Neden yatırımları ille de İstanbul’a yapmak gibi bir saplantınız var?

 

Hava alanı istiyorsunuz, tamam anladık. Neden dip dibe bir sürü hava alanı yapmak istiyorsunuz? Hemen on beş dakika mesafede, Çorluda hazır bir hava alanı var. Etrafındaki alan, hava alanının genişletilmesine de uygun. Çok daha ucuza ve çok daha kısa sürede sonuçlanacak bir proje neden ilginizi çekmiyor? Üstelik Tekirdağ limanı ile de kolayca bağlantı kurulabilir.

 

Önceki basın açıklamamızda da değindiğimiz gibi, yatırım programınız, ülkede  yaşayan herkesi birkaç büyükşehire toplamak gibi bir kaygınızın olduğunu düşündürüyor. Bundaki amacınız nedir? Ülkenin geri kalanındaki boş topraklarda ne yapmayı planlıyorsunuz? Bir ara bir bölümünü İsraillilere kiralamaya niyetlenmiştiniz. Diğer alanlar için de düşündüğünüz yatırımcılar mı var?

 

Bu arada tarım alanlarını bol keseden gözden çıkardığınıza göre başta ekmeğimiz olmak üzere yiyeceğimizi nereden sağlamayı düşünüyorsunuz? Marketlerin rafları bir süredir ithal sebze ve meyvelerle dolu. Artık semt pazarlarına bile inmeye başladı ithal sebze ve meyveler. Tüm gıda ihtiyacımızı ithal etmeyi mi düşünüyorsunuz?

 

Ya su ihtiyacımızı nasıl karşılayacaksınız? İstanbul’un suyu şu anda bile yetmiyorken, yeni göçlerden sonra oluşacak nüfusa nasıl su sağlayacaksınız? Yoksa içme sularında olduğu gibi artık kullanma sularını da şişelerde, bidonlarda mı alacağız. Öyle ya, her dereye baraj ruhsatı verdiğinize göre, o barajlarda toplanan suları bidonlara koyup büyük şehirlerde kullanma suyu olarak pazarlayacaksınız herhalde. Büyük siteler sularını tankerlerle getirtirler. Küçük tüketicilerse marketlerden, bakkallardan şişelerle, bidonlarla alırlar.

 

Yukarıda birisi ihanetten mi bahsetmişti?

 

Biz Silivri’de Havaalanı istemiyoruz,

Ülkedeki tüm Hidroelektrik Santrali projelerinin durdurulmasını istiyoruz.

Nükleer Santral projelerinden vazgeçilmesini istiyoruz.

Tüm siyanürlü altın madenciliği ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz.

Temiz ve sağlıklı bir ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz!..

 

Silivri Çevre Derneği Başkanı                             

Ali Korsan