Koryürek'ten Kutlama mesajı

Günümüzde yaşamın her alanında başarıyla yer alan Ülkemiz kadınları Kurtuluş Savaşımızda da her cephede mücadelelerinden söz ettirmiş adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Koryürek'ten Kutlama mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber Büyük Atatürk sayesinde kadınlar medeni ve siyasi haklarına 3 Nisan 1930 tarihinde, seçme ve seçilme hakkına ise 5 Aralık 1934 tarihinde kavuşmuştur. Bu tarihlerden anlaşılacağı üzere Cumhuriyetimiz kendini medeni sayan bir çok dünya ülkesinden önce kadına toplumsal, siyasal ve ekonomik haklarını yasal olarak tanıyarak onları yüce bir değer olarak kabul etmiştir.

Ancak şunu üzülerek belirtmek isterim ki, kadınlarımıza yönelik aile içi şiddet ve eğitim hakkının ihlali gibi hususlar ülkemizde halen devam etmektedir. Bu kabul edilemez yaklaşımın düzeltilmesi hususunda tüm toplumumuza büyük görevlerin düştüğü aşikardır. Fakat en büyük görev biz kadınların olduğunu söylemek hiçte yanlış olmayacaktır. Ülkemiz kadınları elde ettiği hakları korumalı ve daha da ileri taşımalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar gününün, tüm Ülke Kadınlarına ve Dünya kadınlarına esenlik sağlık ve mutluluk getirerek, uğradıkları haksızlıklardan kurtulmalarını diliyorum.