Köylerde Altyapı Atağı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Silivri ziyaretinde tespit edilen sorunların çözümünde önemli adımlar atıldı

Köylerde Altyapı Atağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ziyaretin ilk olumlu yansımasında AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın girişimiyle İSKİ yetkilileri ile köy muhtarları bir araya geldi.
  15 Mart 2011'de Silivri'ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, o gün görüştüğü köy muhtarlarının taleplerini yerine getirme noktasında önemli adımlar attı. Taleplerin çözümü noktasında İBB yöneticilerine talimat veren Kadir Topbaş'ın öncülüğünde atılan ilk adımda İSKİ yetkilileri ile köy muhtarları bir araya geldi. Taleplerini belirtmek için dilekçe hazırlayan muhtarlar, taleplerinin yatırım gündeminde olmasına şaşırdı.
 

Köylerde Altyapı Atağı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren ve köy muhtarlarını İSKİ Genel Müdürü Prof.Dr.Ahmet Demir ile makamında buluşturdu. AK Parti Bölgemiz Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu, İSKİ Plan Proje Daire Başkanı Mehmet Aygün, İSKİ Su İnşaat Dairesi Başkanı Yusuf Tosun, İSKİ Atıksu İnşaat Dairesi Başkanı Mehmet Sert’in hazır bulunduğu toplantıda, İSKİ’nin 2011 yılı yatırım programında mahalle olan eski köylerin de arasında yer aldığı köylerin su ve atıksu projelerinini yer aldığını öğrenilmesi sevinçle karşılandı. İSKİ yetkilileri, hangi köyde kaç km. altyapı ve su şebekesi, kaç kişilik arıtma yapılacağını anlattı.

3 ayrı ihaleye bölünen yatırımların 1. etabının yüklenici firmaya teslim edildiğini belirten İSKİ yetkilileri, 2 ve 3. ihalenin de 25 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı. İSKİ yetkilileri, özellikle köy içi şebekelerinde depo ve terfi yerleri için tahsis konusunda muhtarlardan yardım istedi, muhtarlar da çözüme katkı sözü verdi. 

ORMAN TAHSİSİ SORUNU KARAKAŞ’LA AŞILDI

Toplantıda orman arazisinde yer alan depo ve terfi yerleri ile ilgili olarak orman Bölge Müdürülüğü’nden tahsisin daha kısa sürede çözülmesi talebinde bulunuldu. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, bu konuda devreye girerek bürokratik işlemlerin hızlandırılması için görüştü ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden olumlu yanıt aldı. 

KÖYLERDE İSKİ EKİBİ ÇALIŞACAK

Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren ile toplantıya katılan 10 köy muhtarı, köylerinde yaşanan tüm sıkıntıları İSKİ yetkililerine tek tek anlattı. İSKİ yetkilileri de tüm sorunları ve istekleri dinledi, not aldı. Bazı isteklerle ilgili olarak ilgili birim müdürleri de toplantıya çağırılarak görüşü alındı. Muharrem Eren İSKİ yetkililerine “Biz sizin yanınızdayız. Üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız” dedi. İSKİ Genel Müdürü Prof.Dr.Ahmet Demir de, “Biz size hizmet için varız. Özellikle tahsis ve kamulaştırma konusunda köyü en iyi tanıyan insanlar olarak bize yardımcı olursanız hem ihale süreci hem de işin başlaması daha erken olur.” dedi.

3 saate yakın süren toplantıda ilk etapta acil konuların çözümü için İSKİ’den Genel Müdürlük düzeyinde bir ekip kurularak Silivri köylerine gönderilmesi kararı alındı.   

MANDA YOĞURDU HEDİYE EDİLDİ

Danamandıra Köyü Muhtarı Emrullah Çakır, İSKİ yetkililerine köyünde üretilen manda yoğurdu ve peynirini hediye etti.