Kültür Bayrak’lı Okul: Fatih Koleji

Akademik ve bilimsel başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerdeki başarılarından dolayı adından sıkça söz ettiren Fatih Koleji Kültür Bayrağı alarak başarısını taçlandırmış oldu.

Kültür Bayrak’lı Okul: Fatih Koleji
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültür Bayrağı projesi kapsamında dereceye giren okullar belli oldu.   Yapılan değerlendirme sonunda Silivri ve Bakırköy Fatih İlköğretim Okulları bu bayrağı almaya hak kazanan 16 ilköğretim okulu arasına girmeyi başardı ve 2010 -2011 Öğretim Yılı Kültür Bayrağı sahibi oldular.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü brifing salonunda yapılan törene Özel Silivri Fatih İlköğretim Okulu adına Okul Müdürü Celil GÖÇER, Özel Bakırköy Fatih İlköğretim Okulu adına da Okul Müdürü Hüseyin ALATÇI hazır bulundu ve ödüllerini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ’ ın elinden aldılar.

Dereceye giren okulların katıldığı ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, aldıkları desteklerle bir çok projeye imza attıklarını belirtirken, "Kültür Bayrağı Projesi"nde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu projeye katılarak ödül almaya hak kazanan okulları tebrik eden Yıldız, bu ödüllerin kurumsal kimlik açısından çok önemli olduğunu belirtti. Kurumlarda kalıcı eserler bırakmanın gerekliliğine vurgu yapan Yıldız, bu kurumlarda çalışanların gelip geçici olduğunu ama kurumların hep yaşatılacağını vurguladı. Yeni dönemde de Bakanlık tarafından hazırlanan projeler olduğunun altını çizen Yıldız, Kültür Bayrağı Projesi'nin de daha kapsamlı şekilde uygulanacağını söyledi.

 İstanbul genelinde 2500 okul olduğunu ve bu okullardan 80 tanesinin değerlendirildiği ve 16 ilköğretim okulu ve 5 lisenin ödül aldığı Kültür Bayrağı Projesi, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışı yarışmalara öğrencilerin katılımını sağlamak amacıyla uygulamaya konuldu. Başarı kriteri içeriğinde spor, müzik, halk oyunları gibi yarışmalar bulunmayan uygulamada öğrencide güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya yönelik kültürel faaliyetlerde (resim yarışmaları, kompozisyon yarışmaları gibi.) alınan başarılar ön planda tutuluyor.