Kurban Bağışlarınızla Engelli Ailelerini Sevindirin

Silivri’de yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan engelli ailelerine kurban eti bağışı yaparak onlara bayram yaşatmak elinizde.

Kurban Bağışlarınızla Engelli Ailelerini Sevindirin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nden (EYKOM) hizmet gören ve maddi durumlarının yeterli olmadığı tespit edilen ailelerin, yaklaşan Kurban Bayramı’nda yüzünü güldürmek için bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, Silivri’de kurban kesen yardımsever vatandaşlar, kurban etlerinin dilediği kadarlık kısmını, engelli ailelerine bağışlayabilecek.

Kurban satış ve kesim yerlerine asılan bez afişlerle de duyurulan kampanyada, kurban ibadetinin amacı gereği, kestikleri kurbanların etlerinden, maddi durumu iyi olmayan engelli ailelerine bağışlamak isteyen yardımsever vatandaşlar, Silivri Belediyesi’ne telefonla ulaşacak. Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi personeli tarafından, tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin iletişim bilgileri, sıra ve hakkaniyet çerçevesinde, bağış yapmak isteyen kişilere iletilecek. Kampanyada Silivri Belediyesi sadece iletişim kurulması konusunda aracılık yapacak ve bağışlanan etlerin ulaştırılması, paylaştırılması, taşınması gibi konulara müdahale etmeyecek.

Kampanya kapsamında, ihtiyaç sahibi engelli ailelerinin, kurban bayramının ve kurban ibadetinin amacına ve kutsallığına uygun olarak, et ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında, yardımsever vatandaşlarla engelli ailelerinin birebir iletişim kurarak ilerleyen dönemlerde de bu ilişkinin devam ettirilmesi de amaçlanıyor. Engelli ailelerine kurban eti bağışı yapmak isteyenler, bayram boyunca 728 6 728 numaralı Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’ni arayarak, ihtiyaç sahibi ailelerin iletişim bilgilerini edinebilirler.