Kurbanlıkta 40 yıllık tecrübe 'Aktaş Çiftliği'

Silivri Yolçatı mahallesinde geniş bir alana İdris Aktaş tarafından kurulan ve 1976 yılından bu yana Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen vatandaşlara kurbanlık ve adaklık hayvan satışı hizmeti sunan Aktaş Çiftliği, bu yılda hizmet çıtasını yükseltti. Uzman kasaplar tarafından hijyenik ortamda kesimi yapılan kurbanlar itina ile paketlenerek vatandaşlara teslim edilecek.

Kurbanlıkta 40 yıllık tecrübe 'Aktaş Çiftliği'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 40 yıldır hayvancılık sektöründe olduğunu belirten Aktaş “35 yıllık müşterilerimiz var. Bir defa bizden alışveriş yapan vatandaşlar devamlı müşterimiz haline geliyor. Doğal ortamda yetiştirilen hayvanları müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca kurbana uygun kurbanlıkları satışa sunuyoruz biz. Şu an piyasada gördüğüme göre %90’ı kurbana uygun olmayan hayvanları satıyorlar” dedi.
Şu an köylü bu işi yapamaz oldu diyerek sözlerini sürdüren İdris Aktaş”20-30 yıl öncesi böyle değildi. Bir vatandaş kurban alacağı zaman köye gelirdi. Köylüden alırdı. Şimdi bunu ticarete döktüler, köylüden ucuza alıp pahalıya satıyorlar. Kurbana gözünü diktiler. Kurban cenabı Allah’a yanaşmak için kesilen bir ibadettir. Ticaret amaçlı kullanmaya başladılar. Ben toptan satmıyorum. Benden 5 liraya aldığı bir hayvanı diğer tarafta 9 liraya satıyor. İş ticarete döndüğü için biz köylüler daha fazla dayanamayacağız. Büyük marketler paket yapıyorum diye reklamlar yapıyor. Bayrama bir hafta kala kesip paket yapıyorlar, bunlar kurban sayılmaz. Bunlar için kimse de bir önlem almıyor. Paketle kurban olmaz. Büyük marketlerin ve şirketlerin karşısında köylünün dayanacak gücü kalmadı.”dedi.
Bu yıl ki kurbanlık fiyatlarının geçen seneki fiyatlar seviyesinde olduğunu belirten Aktaş “Bizler bu hayvanlara bir çocuk gibi bakıyoruz. Hepsine bir evlat gibi bakmazsanız olmaz. Çok ilgi isteyen bir iş, cumartesi pazarı olmayan düğünü, izini olmayan bir iş bu, Bu yıl küçükbaş kurbanlıklar 400/500 liradan başlıyor, büyükbaş hayvanlar da 6 bin liradan başlayarak hayvanına göre değişkenlik gösteriyor.“dedi.
40 yıldır insanların bizleri tercih etmesinin sebebi doğal yem kullanmamız ve hayvanlarımızın meralarda gezmesi diyen Aktaş “ Kurbana 2 ay kala arpa yulaf ve çavdarla besliyoruz, herkes çoluk çocuğuna gönül rahatlığıyla yedirebilir. Bizim bu hayvanlarımız pazara gitse pazarda durmaz, çünkü dağlarda gezmiştir. İstanbul’a da çok yakınız, insanlarımız bu doğal ortamı gelsinler görsünler, almasınlar ama buradaki yerimizi görsünler.”dedi.
Çiftlik yanına kurulan özel alanda kesim yaptıklarını da sözlerine ekleyen Aktaş “Bayram gecesi burası tam bir panayır alanı gibi oluyor. Daha önce randevu saati verdiğimiz müşterilerimizin kurbanı o saatte din görevlimiz tarafından tekbir getirilerek uzman kasaplarımız tarafından kesiliyor. Müşterimiz kurbanını parçalamamızı talep ederse istediği gibi parçalayıp ambalajlayıp teslim ediyoruz. Büyükbaş kurbanlıklarda kaç hissedar varsa ona göre parçalama ambalajlama yapıyoruz.”dedi.
İdris Aktaş’a ulaşabileceğiniz telefon numaraları; 
05326145291-05447359609-05373685270-05372166525
Yolçatı Mahallesi