Kutlu' Vallahi Dua Ediyorum'

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Belediye Meclis üyeleri ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensupları ile bir araya geldi. Kutlu'nun gündeminde Silivri Belediyesi ve vardı.

Kutlu' Vallahi Dua Ediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sabah gazetecilerle bir araya gelen İlçe Başkanı Rıfat Kutlu “Belediye tarafından ilgili dokümanların verilmemesi, yine orada kullandığım ifadeyi burada tekrarlamak istiyorum: Siz Danıştay mısınız? Siz Sayıştay mısınız? Sizin böyle bir yetkiniz yoktur ifadeleri kullanılarak Silivri halkı adına Silivri menfaatleri adına Silivri Belediyesi Meclis salonunda o denetim komisyonu görevliliği yapan arkadaşlarımızın, maalesef bu arkadaşlarımıza sağlıklı bir ortam oluşturulamaması Silivri Belediyesi’nin içerisinde bulunmuş olduğu aslında vahim süreci de maalesef ortaya koymuş oldu.”dedi.


“2015 YILINI HİZMET KITLIĞI İÇERİSİNDE GERİDE BIRAKMIŞ OLDUK”
İlçe Başkanı Kutlu sözlerini şöyle sürdürdü;“Şimdi o gün tabi son söz hakkı Sayın Belediye Başkanımızda olduğu için kürsüye çıkıp bu konuyla ilgili bir yazıyı ekrana yansıttı. Ve bunu yazan kişi Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanıdır dedi, doğru söyledi. Ebubekir Taşyürek başkanımızın, özellikle denetim konusunda yoğun tecrübesi bulunan bir arkadaşımızın bir yazısını orada ekrana yansıttı. Yazımız aynen şu şekilde bir ifade içeriyor değerli arkadaşlar: Denetim kurulu denetlenecek işleri kanun belediyenin gelirleri giderleri ve bunlara ilişkin hesap kayıt işlemleriyle sınırlandırılmıştır. Yani denetim komisyonun belediyenin bütün işlemlerini denetlemeye yetkisi yoktur ifadesini kullandı. Ve bize verilmeyen belgelerinde evraklarında bu işleyiş içerisinde olduğunu iddia etti. Oysa bir basın mensubu arkadaşımız da yazdı burada bir kelime oyunu aslında oluşturularak bu denetim komisyonu ile ilgili yazı yazan Grup Başkanımızın da ifade ettiği gibi, bir denetim komisyonu görevi belediyenin gelir giderleriyle alakalı bütün bilgi ve belgeleri isteme hakkına sahiptir. Onun dışında her bilgiyi isteme hakkına sahip değildir. Neye değildir? Örnek veriyorum belediyenin bir dönem boyunca herhangi bir basın mensubuyla alakalı yaşamış olduğu bir ticari faaliyetin dokümanları istenir, bu belediyenin gelir ve giderleri içerisinde kalırsa belediye bunu vermek zorunda kalır. Yine belediyeyle taşeron hizmeti sunan, belediyeyle ticari iş birliğinde bulunan bir yapının ilgili dokümanları bir birimin bir müdürlüğün ilgili dokümanları istenir. Bunlar belediyenin gelir ve gider kalemleri içerisinde yer aldığı için yine denetim komisyonuna bu konuyla alakalı gerekli bilgiler verilir. Onun dışında Belediye Başkanı şahsının oradaki müdürlerimizin başkanlarımızın, belediye başkan yardımcılarımızın, meclis üyelerimizin özel alanlarını, mahremiyetlerini, özel hayatlarını teşkil edecek hususlarla alakalı ben denetim komisyonu üyesiyim bana bu konuyla alakalı bu bilgiyi ver demek olmaz, zaten arkadaşlarımızın da bu hususta belediyeden istemiş olduğu bilgiler bunlar değildi. Biz belediyenin harcama listesini, belediyenin şu firmaya 2015 yılı içerisinde ödemiş olduğu rakamları doküman olarak istedik. Ama bu konuyla alakalı bir bilgi gelmedi. Ben öncelikle bunun düzeltilmesini, bizim orada istemiş olduğumuz evrakları Sayın Başkan’ın o gün ekrana yansıtmış olduğu ifadeye yani o kağıt burada, aynısını ifade ederek belediyenin harcama gelir ve giderleriyle alakalı dokümanları isteyebilir ama belediyenin bütün birimlerini denetleme yetkisi yoktur ifadesi de bizim arkadaşlarımızın temin etmek istediği belgelerin tamamı belediyenin gelir ve giderleriyle alakalı süreçten oluşan bir durum değerli arkadaşlar. Yine bu sürecin içerisinde kıymetli dostlar 2015 yılı içerisinde Silivri’de hizmet kıtlığı içerisinde geride bırakmış olduk.”dedi.
 
 
“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN 140 TRİLYONA VARAN BORCU VAR”
Sayın Belediye Başkanımızın 2009 yılı itibariyle Silivri’de ilk defa Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren sürekli her seçim günü de dahil olmak üzere yoğunluklu bir proje kitapçığı oluşturup, şunu şunu şunu yapacağız, şunu kazandıracağız, şunu hayata geçireceğiz ifadeleriyle bugün,  hem Silivri Belediyesi Meclis salonunda bizlere, hem de sokakta halka ifade etmiş olduğu hiçbir projeyi maalesef 7 yıllık bir zaman dilimi içerisinde hayata geçmediğine,  hayata geçirilemediğine de yine hep birlikte şahit oluyoruz. Bu kadar hizmet kıtlığı, kısırlığı varken yine buna paralel olarak belediyenin borç yükünün de çok hızlı bir şekilde sürekli artması, artık ödenemeyecek bir boyuta da gelmesi de aslında bu ilçenin maalesef bir kötü talihinin göstergesi diye düşünüyorum. Çünkü 140 trilyona varan Silivri Belediyesi’nin eski parayla değerli dostlar Silivri Belediye’nin 140 trilyona varan borcu var. Ve bu 140 trilyona borca yakın Silivri Belediye’nin resmi olarak 155, 160 trilyona yakında bütçesi var. Bu şunu ifade ediyor. Gelen para, borca giden para, gelen para, borca giden para ancak ucu ucuna borcuna yetecek bir parası var. Bu da gösteriyor ki gelecek süreç içerisinde Sayın Belediye yönetiminin, Belediye Başkanımızın Silivri’yi bu manada kazandıracağı, her hangi bir projesini de bu ekonomik imkânlar çerçevesinde hayata geçmeyeceğinin de göstergesi. Sadece belediye bütçe raporunda arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışma da değerli dostlar 8 trilyon yıllık bankalara faiz veren borcundan dolayı bu yüksek borçtan sebep yıllık 8 trilyon bankalara borç veren bir Silivri Belediyesi var. Ön görülen borç miktarı 3 trilyon tahmin edilen yani biz ortalama 3 trilyon biz faiz rakamı, faiz gideri olarak değerlendiririz. Ama o 3 trilyonluk faiz giderinin sapması 8 trilyona çıkıyor. Yani 5 trilyonluk tahmini 2 katı hatta 2 buçuk katına varan bir süreçle sadece bankalara bu yüksek borç faizinden sebep maalesef Silivri Belediyesi’ni faiz olarak ödemiş olduğu bir para var.

“26 YIL BELEDİYE BAŞKANI OLMASI LAZIM”
Özellikle Sayın Başkana hiçbir projeyi hayata geçirememesinin arkasında ki o sıkıntıyı maalesef ya Büyükşehir’e ya merkezi hükümetimize atmak suretiyle bu işin arkasında bir bahane oluşturarak o bahanenin arkasına saklanmak suretiyle bir gayreti  içerisine de maalesef girdi.Biz meclis salonunda da çok mert bir şekilde ifade ettik.Kürsüde dedik ki eğer varsa, ben her yıl her ay 4 trilyon Büyükşehir’e para veriyorum eğer ben o paraları Büyükşehir’e vermeseydim Silivri’de yolları altından yapardım ifadesine bakın bu kadar net konuştuk ,dedik ki benden sonra Sayın Başkan çıkacak bu konuyla alakalı belgeyi bize göstersin ben çıkacağım özür dileyeceğim dedim.Gösterdi mi bizden sonra kürsüye çıkıp Sayın Başkan?Öyle bir belge göstermedi.Silivri Belediye’sinden merkezi hükümetin aktarmış olduğu Büyükşehir’e aktarmış olduğu kaynak miktarı, Çatalca’nın aktarmış olduğu kaynak miktarı, Büyükçekmece’nin aktarmış olduğu kaynak miktarı, Esenyurt’un, Sultangazi’nin, Gaziosmanpaşa’nın aktarmış olduğu kaynak miktarları tamamı o ilçenin nüfusuna o ilçenin mahalle sayısına, o ülkenin hizmet eksikliğine istinaden merkezi hükümetin iller bankasına oradan da Büyükşehir’e İlçe Belediyelerine yatırıma dönüştürülmesi noktasında göndermiş olduğu bir kaynak var.Bu Büyükşehir yasası çıkmadan önce direk İlçe Belediyeleri kasasına gönderilen bir paraydı.Yani eğer bu para 4 milyon da değil 3 küsur civarı diye biliyorum.Eğer bu Büyükşehir’den sebep, Büyükşehir yasasından sebep eğer Silivri Büyükşehir’e bağlanmamış olsaydı o kaynak Silivri Belediyesi’ne kaynak olarak merkezi hükümet tarafından gelmiş olacaktı.Orada da o örneği verdik, dedik ki; diyelim ki 4 trilyon olsun o 14 trilyonu da daimi olarak merkezi hükümet Büyükşehir Belediyesi’ne değil de direk Silivri Belediyesi’nin bütçesine göndermiş olsun.Burada  bir tane ifade etmiş olduğumuz işte bir arıtma tesisi maliyetini o 4 trilyonlarla toplasa tam 26 yıl Belediye Başkanı’nın o 4 trilyonları toplaması lazım ki burada Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bir hizmeti hayata geçirebilsin.Yine bu kadar borç varken, bu kadar hizmet kısırlığı varken değerli arkadaşlar hem Sayın Belediye Başkanımızın hem belediye de üst düzey çalışan bürokratlarımızın arkadaşlarımızın maalesef bu kadar ilginç bir şekilde Belediye bütçesini harcama bolluğu var ki bu da şaşırılacak  bir mevzu.Yani 140 trilyona yakın borcunuz var, bir tane dahi hizmet yapmıyorsunuz belki bunu ifade etmek Sayın Başkanın zoruna gidiyor ama biz halk adına bunu da sormakla mükellefiz.

“BELEDİYEMİZ BOL KEPÇE BİR BELEDİYE”
 200 TL ye bir tane tiyatroyu 500 TL ye izlettirebilecek kadar da Elhamdülillah belediyemiz bol kepçe bir belediye. Şimdi bu 7 yıllık zaman dilimi içersinde hepimiz Silivri’de yaşayan insanlarız bizim belediyecilik anlayışımızda sayın başkanın özellikle ifade etmiş olduğu işte bina, yollardı, yapılardı biz içini insanlarla dolduralım yeter diye bir ifade kullandı. Biz içini eğer Eren Erdem tarzı insanlarla dolduracaksak ki dün Bursa’da yaşanan o maalesef bomba hadisesinde canlı bombanın ölümü süreciyle ona kullanmış olduğu da bir ifade var. Yurttaşımızın başı sağ olsun şeklinde bir ifade. Eğer bu binaların içerisine devletimize, milletimize, milletimizin huzur ve refahına kasteden o canlı bombaların ölümünün üzerine üzüntü bırakan Eren Erden tarzı insanlar gelecekse arkadaşlar ben o salonların boş kalmasını o salonların tabiri caizse örümcek ağlarıyla dolmasını isterim ki öyle zihniyetlerin,o örümcek kafalı o ağ kafalı zihniyetlerin o binaların içerisini doldurmasın. Şimdi maalesef Silivri’de böyle bir sürecimiz var.
 
“ESNAFA 8 AY VADE, GEZEN’E PEŞİN”
Büyükçekmece ilçesinde ki bir tiyatro salonunda Müjdat Gezen’e buradan 4,5 otobüs kaldırdı. Salonun görüntüleri, fotoğrafları he oraya giden arkadaşlarımızın ifade etmiş olduğu bilgiler, o salonda bulunan arkadaşlarımızın söyledikleri Silivri’de bu tiyatro merkezine gitmek için sadece bir otobüsün kalktığıyla alakalı. Yani bir otobüs yolcu, bugün en büyük otobüs 50 kişi yolcu alıyor, 23 buçuk milyarı da 50 yolcuya böldüğünüzde hemen hemen bir yolcu başına 500 TL kalacak bir rakama Silivri’de ki basın mensuplarımıza tabiri caizse hakaret eden, onları aşağılayan bir zihniyete Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Belediye yönetiminin kullanmış olduğu bir para var.Tabi Silivri’nin alt yapısını, üst yapısını ilçemizin ihtiyaçlarını gidermek suretiyle belediyeyle ticari ilişkiler içerisinde bulunan diğer arkadaşlarımız ödemelerini 6 ay, 7 ay, 8 ay gibi uzun vadelerle alırken maalesef Müjdat Gezen tarzında insanlar direk peşin, nakit, anında ödemesini almak suretiyle de yapının varlığından ben sizlere bahsetmek istiyorum.

“KAMUOYU TÜRAM’I DUYMAKTAN ARTIK BIKAR HALE GELDİ”
7 yıllık hizmet dönemi içerisinde değerli arkadaşlar meclis salonunda arkadaşlarımızla da beraber ifade ettiğimiz gibi Sayın Belediye Başkanı’nın bakın ön söz kitapçığın sadece ön sözünde ifade etmiş olduğu kelimeler, yani orada bir savunma kalkanı oluşturmaya çalışması  aslında o faaliyet kitapçığı içerisinde hiçbir belgenin hiçbir çalışmanın olmadığının kanıtıydı.İşte üniversiteleri yapıyorum engelliyorlar.Biz çıktık dedik ki.Nasıl engelleme?Tek tek bütün üniversitelerinin isimlerini sayarak, orada verdiğimiz oyları ifade ederek , o üniversitelerle yapmış olduğumuz protokollerin detaylarını ifade ederek bunları ortaya çıkardık.Yine TÜRAM projesiyle alakalı ,özellikle belki bugünde bu hafta da muhtemelen haftada ortalama bir iki tane kahvaltı programı yapılıyor oralarda.Gazeteci arkadaşlar, mimar arkadaşlar, meclis üyeleri, millet vekilleri, bürokratlar, Ayşeler, Fatmalar yani Silivri’de kim önüne gelirse bir aldığı tabiri caizse göz boyama projesi adı altında bir TÜRAM projesi var Silivri Belediyesi’nin.Biz şimdi arkadaşlarımızla birlikte hemen hemen haftanın bir iki günü Silivri’nin köylerinde Silivri’nin çiftçileriyle, Silivri kahvelerinde o köyün mensuplarıyla bir araya gelen bir teşkilatız.Şimdi soruyoruz.Arkadaş problem ne? Çiftçilikle alakalı işte biz şunu üretiyorduk, üretemiyoruz. Lale vardı şöyle bir sıkıntı var. Süs bitkisi üretiyoruz, elimizde çürüyor. Yani TÜRAM diye bir projesi var Sayın Belediye Başkanı’nın yani bu konuyla alakalı sizi hiç entegre etmedi mi? Çünkü biz Silivri’de TÜRAMI gazetelerde okumaktan açıkçası sıkıldık. Kamuoyunda duymaktan artık bıkar hale geldik. Yani TÜRAM TÜRAM TÜRAM öyle tahmin edersin burası ciddi manada bir biyolojik, aromatik bir üretim merkezi ve Türkiye’nin tamamına hitap edebilen yetmedi yurtdışına ithal eden bir yapı.


 
“VALLAHİ DUA EDİYORUM “
Şimdi dedik ki ya TÜRAM’a bitki üretimiyle alakalı Silivri Belediyesi de dahil olmak üzere belki Sayın Başkan herhalde ya bugün ya dün bir ifade kullandı. Sosyal demokrat belediyelerinin tamamı bundan sonra bitkilerini TÜRAM’dan alacak diye, umarım inşallah alır. Bizim Sosyal Demokrat Belediye Başkanımız gidip Yalova’dan alıyorsa diğer Sosyal Demokratların Silivri’den alacağını çok tahmin etmiyorum açıkçası. Yani düşünün siz bir süs bitkisini Silivri’den çok uygun bir fiyata yani en basitinden nakliyenin bilmeyeceği bir fiyat varken, bizim kendi hemşerimiz, cenazesine katıldığımız, biz ölürsek bizim cenazemize katılacak olan Silivri köylüsü, Silivri’mizin vatandaşı varken değerli arkadaşlar çok da yüksek bir rakama ve ürün kalitesi itibari ile de Silivri’de ki üründen daha düşük kaliteli  bir ürünü maalesef gidip Yalova’dan getirmek suretiyle Silivri park ve bahçelerinde yapmış olduğu bir çalışma var. Şimdi TÜRAM yaklaşık 3 yıldır hayatta olan bir proje. Yaklaşık 3 yıldır hayatta olan bir projenin şimdi aklın yolu bir dersiniz ki 3 yıllık bir şirket kursanız şirketin bir 5,6 yıllık bir kendine gelme dönemi vardır. ondan sonra yavaş yavaş ya zarar etmeye başlar ya kar etmeye başlar. Şimdi 3 yıllık bir şirketin bilançolarına bakın değerli arkadaşlar Silivri Belediyesi’ne sermaye giderlerinin büyük bir kısmı maalesef oralara aktarıldığını ayakta dursun diye aktarıldığını yine Belediyenin bütçelerinde maalesef şahit oluyoruz. Vallahi dua ediyorum ki TÜRAM Sayın Belediye Başkanımızın ifade ettiği bir biçime dönüşsün. Bizim muhalefet anlayışımız TBMM’deki muhalefet anlayışla iddialıyız arkadaşlar. Biz bunu meclis de de çok ifade ettik. Dedik ki; bakın biz burada Silivri, Silivri’mizin faydasına, Silivri’nin hayrına ne varsa Silivri Belediye Meclisinde siyaseten belki bizi dezavantaj durumuna düşürecek bir gündem maddesi dahi de olsa biz ekip arkadaşlarımızla birlikte evet oyunu veren bir siyasi anlayışa sahibiz”
“BAĞCIYA KARŞI FARKLI BİR OYUN YİYENE KARŞI FARKLI BİR OYUN SERGİLİYOR”
“Kadir Başkanla bir arada olduğu fotoğraflarda ben tahmin ediyorum ki benden çok daha fazla yüzü gülen, benden çok daha fazla Kadir Başkanı teşekkür eden, Kadir Başkanı yerlere göklere sığdıramayan bir Silivri Belediye Başkanına şahit oluyorum ama Kadir Başkanın olmadığı ortamlarda da işte ben canan değilim, önce bana hizmet gelmiyor, elimi kolumu bağlıyorlar suretiyle de bunu ifade eden bir Özcan ışıklar ‘a şahit oluyorum. Eğer böyle bir husus varsa çıksın Büyükşehir meclisinde desin ki Kadir Başkan benim elimi kolumu bağlıyor, bana hizmet yapmıyorsun ifadelerini kullanırsız. Bağcıya karşı farklı bir oyun yiyene karşı farklı bir oyun sergileyen bir belediye anlayışını Silivri’de su götürmeyeceğini artık mızrağın çuvala sığmayacağını hep birlikte görmüş oluyoruz.”dedi.

“SİLİVRİ STADI YIKILIYOR”
Bir Müjde vermek istiyorum. Gençlik ve spor müdürlüğümüzün Silivri stadını skorboard ‘a doğru kaydırılmak suretiyle kapalı spor salonu ve Silivri sporun kullanmış olduğu kısımların yıkılarak o bölgelere hem yönetim binası hem de olimpik yüzme havuzu yapılması ve karşı tarafa da yine tribün yapılması suretiyle Silivri stadında çok güzel bir projeyi hep birlikte önümüzdeki süreçte varlığına şahit olacağız.