Kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye'nin batı kesimlerinde kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Kuvvetli yağış uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren Türkiye 'nin batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanaklar, bu gece ve yarın Balıkesir'in batı kesimleri, Tekirdağ'ın batısı, Edirne ve Çanakkale çevreleri başta olmak üzere Marmara'nın güney ve batısı, Kuzey ve İç Ege ile yarın öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacak. 

Yağışlar, hafta sonunda da Marmara ve Batı Karadeniz geneli ile Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli devam edecek. 

Öte yandan Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu ile Ankara çevrelerinde yağışların lokal dolu ile birlikte yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde güneybatı yönlerden esecek rüzgarın kuvvetlenerek yarın Marmara ve Kuzey Ege'de kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), Güney Ege ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

Bu nedenle ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.