Lodos Marmara'da hayatı olumsuz etkiliyor

Marmara bölgesinde etkili olan lodos hayatı olumsuz etkiledi. Denizde oluşan dev dalgalar 2 metreye kadar çıkarken deniz ulaşımını da aksattı.

Lodos Marmara'da hayatı olumsuz etkiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEV DALGALAR, İSTANBUL KIYILARINI DÖVDÜ

istanbul’da sabah saatlerinde etkili olan lodos, vatandaşlara zo4rn anlar yaşattı. Lodos nedeniyle vapur seferleri iptal edilirken, dev dalgalar ilginç görüntüler oluşturdu.

Marmara Bölgesi'nde sabah saatlerinde etkili olan lodos deniz ulaşımını da felç etti. Şiddetli fırtın nedeniyle İDO ve Budo çok sayıda seferini iptal etmek zorunda kaldı.
İstanbul Boğazı’nda etkili olan şiddetli rüzgar denizin kabarmasına da neden oldu. İstanbul kıyılarını döven dalgalar, ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşların, dalgaların oluşturduğu manzara karşısında fotoğraf çektiği görüldü.

ŞİDDETLİ LODOS TELEFERİK SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ

 Bursa ile Uludağ arasında ulaşımı sağlayan teleferik seferleri saatte 100 kilometre hızla esen lodos sebebiyle iptal edildi.
Bursalıların ve yerli yabancı turistlerin kolay ulaşım sebebiyle sıklıkla tercih ettiği teleferik seferleri olumsuz hava koşullarına takıldı. Dün akşamdan beri etkili olan şiddetli lodosun gündüz de 100 kilometre ulaşmasıyla yapılması planlanan teleferik seferleri iptal oldu. Yetkililer, daha önce 40 kilometre hızla esen rüzgarda sefere çıkamayan kabinlerin yerini 80 kilometre hızdaki rüzgarda bile çalıştığını ifade ederken, yaşanan olumsuz hava koşullarının hafiflemesiyle birlikte seferlerin tekrar başlayacağını açıkladı.

SEFER FİYATLARI AÇIKLANDI
Kapasitesi de yaklaşık 12 kat artan teleferik, artık Oteller Bölgesi’ne kadar ulaştı. Yaklaşık 22 dakika süren yolculukla kayak pistlerine kadar ulaşımın sağlandığı teleferik seferlerinin ise fiyatları açıklandı. İlk etapta Teferrüç ile Sarıalan arasında çalışan ve 20 lira olan gidiş geliş fiyat tarifesi, Teferrüç ile Oteller Bölgesi 30 lira olarak açıklandı. 

EDREMİT'TE LODOS HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Balıkesir’in Edremit Körfezi'nde lodos hayatı olumsuz etkiliyor.
Sabah saatlerinde Edremit Körfezi'nde etkili olmaya başlayan lodos hısı zaman zaman 80 kilometreye ulaşıyor. Dev dalgalar sahilleri adeta dövüyor. Edremit’in Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk mahallerindeki balıkçı tekneleri barınaklara sığındı. Akçay'da 4 metreyi bulan dev dalgalar oluştu. Bazı çay bahçeleri zarar gördü. Yağmurla birlikte Zeytinli çayının yükselmesi bölge halkını tedirgin etti.
Belediyeler lodos ve yağmura karşı teyakkuza geçti. Lodos fırtınası Edremit’in yanı sıra Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba, baca ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda ikaz etti.  

BURSA’DA LODOS 27 KİŞİYİ ZEHİRLEDİ

Bursa’da ve ilçelerinde etkili olan lodos fırtınası 27 kişiyi zehirledi. Akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan lodos gece saat 01.00'de şiddetini artırdı. Meteroloji yetkililerinin Bursa şehir merkezinde kaydettikleri en yüksek hız saatte 70,2 kilometre oldu.Sabah saatlerinde ise 112 ekiplerine karbonmonoksit zehirlenmesi ihbarları gelmeye başladı. Sabah 07 ile 09 arasında 9 zehirlenme vak'ası 112 acil ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Şevket Yılmaz Araştırma ve Eğitim Hastanesinde tedavi altına alınan 2 çocuğun sağlıKdurumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Rüzgarın akşam saatlerinde çıkması, birçok evde sobaların kapatılarak tedbir alınmasını sağladı. Lodos yüzünden gece 02 de Şehreküstü Meydanında üniversite öğrencilerine yardım için kurulan büyük bir sahra çadırı devrildi. Kermes görevlileri alabora olan eşyaları güçlükle toplayabildi. Şiddetli fırtına yüzünden çok sayıda elektrik teli ve ağaç dalı koptu. Elektrik tellerinin kopması sebebiyle birçok mahallede kısa süreliğine elektrik verilemedi. Olay yerine gelen UEDAŞ yetkilileri elektrik tellerini onardı. Lodos sokaklardaki boş çöp kutularının yollara savrulmasına da neden oldu.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, lodos sebebiyle şehirde ikazlara devam edeceklerini bildirdi. Son 1 yılda şehre gelen 50 bini Suriyeli olmak üzere yeni göç eden 100 bin kişinin Bursa'daki lodos zehirlenmeleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor. Özellikle lodos dönemi sobaların yakılmamasını isteyen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, doğalgaz sobalı evlerde de menfezlerin mutlaka açık tutulması konusuna dikkat çektiler.  

ÇANAKKALE'DE FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

 Çanakkale'de etkili olan lodos, Çanakkale Boğazı ve adalara yapılan vapur seferlerini iptal ettirdi.
Çanakkale’de etkili olan fırtına sebebiyle; Kabatepe'den saat 10.00 - 15.00 ve 19.00, Gökçeada'dan saat 07.00 - 13.00 ve 17.00 vapur seferleri iptal edildi. Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 07.30 ve Geyikli'den Bozcaada'ya saat 10.00 seferleri de hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu. Olumsuz hava şartları nedeniyle Gelibolu-Lapseki Hattı'ndaki seferler de iptal edilirken, Çanakkale Boğazı'nda yapılan Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir seferlerin ise normal olarak devam ediyor. Yaşanan lodos sadece denizde değil karada da etkili oldu. Şiddetli fırtına nedeniyle restorasyon çalışması yapılan bir binanın koruma iskelesi de yıkıldı.