Madımak olayları 22. yılında anıldı

Madımak Otel'de 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların yıldönümünde gerek olayın faillerine gerekse de hükümete tepkiler vardı.

Madımak olayları 22. yılında anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otel’de 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların yıldönümünde gerek olayın faillerine gerekse de hükümete tepkiler vardı.

Silivri Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı’nın organize ettiği anma programı, Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan kalabalığın ellerindeki meşaleler ile Silivri Sahili’ne yürüyüşü ile başladı. Meşalelerin yanı sıra olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler de taşındı. Sık sık slogan atarak olayın faillerine ve dönemin hükümetine tepkiler gösteren kalabalığa, çevredeki evlerin balkonlarındaki ve mekânlarda yemek yiyen vatandaşlardan da destek geldi.

Sahil girişindeki alana kurulan mini sahnede program devam etti. Önce Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve ölenlerin tek tek isimleri okunarak katılımcılar tarafından hep bir ağızdan “Burada!” denildi.

Sonrasında yapılan konuşma ile Aleviler’in yaşadıkları zorluklar dile getirilirken, sonrasında kurulan barkovizyondan Madımak Belgeseli izlendi. Belgeselin ardından Madımak Olayları’nda hayatını kaybeden küçük bir çocuk için yazılan şiir de okundu.  Anma programının sonunda da Eren Kaya ve Agah Akkuş tarafından deyişler dile getirildi. Deyişlerin okunmasının ardından program sona erdi.