Marmara'dan Lübnan'a iyi niyet sözleşmesi

Marmara Belediyeler Birliği ile Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği arasında destek, ortak proje ve eğitim konularını kapsayan 'İyi Niyet Sözleşmesi' imzalandı.

Marmara'dan Lübnan'a iyi niyet sözleşmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmara Belediyeler Birliği ile Lübnan’da bulunan Dannieh Belediyeler Birliği arasında ‘İyi Niyet Protokolü’ imzalandı. Marmara Belediyeler Birliği binasında imzalanan protokolü Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı -Deirnbouh Belediye Başkanı Mohamad Saadıeh imzaladı.

İmzalanan anlaşma içeriğinde, kurumlar arası bilgi alış verişi, eğitim, ortak çıkarlar ve ortak pozisyonlar, ortak projeler başta olmak üzere birçok madde bulunuyor.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Başkan Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği’nin Türkiye Belediyeler Birliği’nden sonra en büyük birlik olduğunu söyleyerek, “Özellikle belediyeler arasında sadece Marmara bölgesinden değil, Orta Doğu coğrafyasında olsun birçok belediye ile işbirliği içerisindeyiz. Bu tür diyalogları önemsiyoruz. Netice itibari ile hizmet ettiğimiz kitle insan. Problemleri ve çözüm yolları da ortak. Deneyim paylaşımı konusunda istifade etmek ve deneyimlerimizi paylaşmak konusunda da birçok işbirliklerimiz var” dedi.

“AYNI İNANCA SAHİP, AYNI KÜLTÜRÜ YAŞAYAN TOPLULUKLARIZ”
Başkan Çağırıcı, Türkiye’nin, Lübnan ile aynı coğrafyada ve aynı bölgede bulunduğu belirterek, “Lübnan ile aynı coğrafya da aynı bölgedeyiz tarihi birçok birlikteliğimiz var. Aynı inanca sahip ve hemen hemen aynı kültürü yaşayan topluluklarız. İslam coğrafyasındaki problemlerin çözümü ve sıkıntıların aşımı konusunda orta doğu’da olan Arap coğrafyası ile işbirliklerini de önemsiyoruz. Orta Doğu’da başta Suriye, Filistin ve diğer ülkelerde yaşanan sıkıntıların bir an önce son bulması içinde işbirliği yapmak istiyoruz. Hoş görü ve insana saygı dini, insanı kutsal bir varlık olarak gören bir dinin varlıkları olarak da insana zulüm edilmesi ve insanlar hakir görülmesi, özellikle İslam coğrafyasındaki sıkıntıların dünyada hat safhaya ulaşması bizi üzüyor. Dannieh Belediyeler Birliği’ne de bu vesile ile teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlikteliğin de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği ile bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Başkan Saadıeh ise, Dannieh Belediyeler Birliği hakkında çeşitli bilgiler vererek, eğitim, kültür ve yönetim alanlarında birlik sağlanması noktasında iyi dilek ve temennilerde bulundu.
İmza töreni sonrasında, Başkan Çağırıcı ve Başkan Saadıeh birbirlerine hediye takdiminde bulundu.