Milli Eğitim'den 23 Nisan kutlama etkinlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan program, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Milli Eğitim'den 23 Nisan kutlama etkinlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Silivri’de de resmi programlarla kutlandı. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği kutlama programı dahilinde 9.30 itibari ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çelenk sunumuna, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ve yönetimi, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Can Dağaşan, Osman Kesici, Mehmet Şen, Gaziler Derneği üyeleri, Vatan Partisi temsilcileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı ve temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve program sona erdi.

Alternatif çelenk sunumları gerçekleştirildi

Resmi programın sona ermesinin ardından da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına ve Cumhuriyet Halk Partisi adına alternatif çelenk sunumları gerçekleştirildi.

75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda eğlence dolu program

Çelenk sunumunun ardından 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndaki programın ikinci kısmına geçildi. Burada İlçe Kaymakamı Ali Partal ve eşi, Silivri Belediyesi Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kerem Yılmaz, Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, siyasiler, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Esra Çavdar’ın Silivrili öğrencilerin adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması ile devam etti. Konuşmanın ardından da yine 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu grubun Müzik Öğretmeni Meral Tuncer yönetimindeki gösterileri ilgiyle izlendi. Öğrencilerin müzik dinletisinin ardından 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Osman Akgül konuşmasını gerçekleştirdi.

Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı

Konuşmaların ardından Lions Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri Müzik Öğretmenleri İbrahim Orçin eşliğinde gösterilerini sundu. Özel öğrencilerin ardından Nurullah Baldöktü İlkokulu 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencileri, Piri Mehmet Paşa İlkokulu halk oyunları ekibi, Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü öğrencileri ve Erel Spor Kulübü Taekwondo Ekibi gösterilerini sundu. Öğrencilerin gösterileri protokol ve izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Hasan Özvarnalı İlkokulu öğrencilerinden Nehir Yaran’ın Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirini okuduğu anlarda ise hem kendisi hem de bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen  kültür ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.