Muhtarlar günü Silivri'de kutlandı

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Muhtarlar günü Silivri'de kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program Silivri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sayalar Köyü Muhtarı Mustafa Tatar, muhtarlar adına günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi. Törene Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve tüm Mahalle Muhtarının yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Muhtarlar derneği adına günün anlamına uygun konuşma yapan Sayalar mahallesi muhtarı Mustafa Tatar ‘’ 19 Ekim Muhtarlar günü olması nedeni ile Muhtarlar gününü kutlamak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Toplantımıza hoş geldiniz. Sizleri; Silivri Muhtarlar Derneği ve şahsım adına, en derin saygılarımla selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Muhtarlık; Gönüllülük temelinde ve özveri ile yapılır. Muhtarlar,7/ 24 saat Görevlerinin başındadırlar. Mahallesinin ve Mahalle halkının her türlü sorunları ile muhtarlar ilgilenir ve her türlü soruna çözüm bulmaya çalışırlar.

Bizim Toplumu iyi yöne doğru, doğru yöne doğru yönlendirme görev ve misyonumuz vardır. Yeni düşünceler üretip, onları uygulamaya geçirme konusunda, topluma ön ayak olmak, öncülük etmek bizim asli görevlerimizin arasında yer almaktadır. Ülkemizde gelişen her türlü Sosyal ve Ekonomik olayları yakından takip etmeliyiz. Sosyo – Ekonomik olaylar bizim ilgi alanımızda olmalıdır.

Kaymakamımız, Bölüm Müdürleri ve Kısım Amirleri ile Mahallelerde Mahalle halkı ile toplantılar yapıyor. Bu toplantılar çok yararlı olmaktadır. Mahalle halkı bu toplantılarda sorunlarını ilk ağızdan ve direk olarak aktarmakta, sorunlara, ilgili birimlerin yetkilileri tarafından çözüm üretilmektedir. Bu tür toplantıların kesintisiz biçim devam etmesini temenni ediyoruz.

Belediyemiz; Mahallelerde ihtiyaçlarımıza anında cevap vermektedir. Buradan Belediye Başkanımıza, Başkan yardımcılarımıza, Meclis Üyelerimize, Bölüm Müdürlerimize, Belediyemizin tüm emekçilerine, Mahallelerde verdikleri hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Ve bu hizmetlerin artarak devam etmesini umuyor ve bekliyoruz.

Büyükşehir Belediyemize, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışan, Yol Bakım, İSKİ, İĞDAŞ gibi kurumların Müdür şef ve emekçilerine, Büyükşehir Belediyesi ile Muhtarlar arasında koordinasyonu sağlayan Muhtarlar Müdürlüğü, Su ve SU Ürünleri Müdürlüğü ve Veterinerler Müdürlüğündeki Müdür Şef ve çalışanlarına bizlere verdikleri desteklerden dolayı onlara buradan minnet duygularımızı gönderiyoruz. Ayrıca Tüm Siyasi Partilerimizin İlçe Teşkilatlarına da; Muhtarlarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan ve Çözüm Odaklı; çalışmalarından dolayı şükran duygularımızı sunuyoruz. Güzel Silivri’mizde görev yapan tüm resmi dairelerin Müdür, şef ve memurlarına, Oda Başkanlarına, Yöre Derneklerine, Birlikte çalışmış olmaktan memnun olduğumuzu altını çizerek dile getiriyorum. Değerli resmi daire çalışanları, Odalarımızın Başkan ve Yöneticileri Yöre derneklerimizin Yöneticileri Değerli Basın Mensupları Mahallelerimizi sizlerle beraber elbirliği ile yönetiyor ve yönlendiriyoruz. Güzel Sloganımızı burada bir kez daha haykırıyoruz ‘’Silivri’de yaşamak güzeldir.’’