'Nükleersize Yürüyoruz' Silivri'de

'Nükleersize yürüyoruz' diyerek yola çıkan Olgun Yıldız ve Timur Danış Silivri ye ulaştı. Yürüyüşçüler, 21 Ocak 2015 tarihinde İmrahor Bostanı, Kuzguncuk Bostanı, Validebağ Korusu, Yeldeğirmeni, Moda Bostanı, Gezi Bostanlarından çıkıp bostan direnişlerini Nükleer karşıtı harekete taşıdılar...

'Nükleersize Yürüyoruz' Silivri'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Çevre Derneği üyeleri Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde ağırladıkları Olgun Yıldız ve Timur Danış ‘la yürüyüşlerinin amacı ve hedefi üzerine sohbet edip, yürüyüş başladığından beri karşılaştıkları olayları dinleler. Yürüyüşün sonraki etapları hakkında bilgi aldılar.Yürüyüşün İğneada’ya kadar olan kısmını altı, yedi günde tamamlamayı planlayan Olgun Yıldız ve Timur Danış, İğneada’ya vardıklarında, yürüyüşün birinci etabı sonunda yürüyüşlerine ara verecekler.

26 Nisanda, Çernobil gününde, yeni katılımcılarla büyüyecek olan grup İğneada’dan Sinop’a, oradan da Mersin- Akkuyu’ya yürüyecek. İğneada, Sinop, Akkuyu yürüyüşüne hazırlanan “Nükleer karşıtı yürüyüşçüler” nükleer karşıtlarını uzun yürüyüşe davet ediyor .“Santralizasyonun alayına gider; Güneş, su, toprak, ağaç, bostan bize yeter” diyen iki adam’ın yürüyüşü İğneada’ya devam ediyor.