Numan Kurtulmuş, Silivri'de cami açılışına katıldı

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Restorasyonu tamamlanan Tarihi Piri Mehmet Paşa Camii, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımıyla tekrar ibadete açıldı.

Numan Kurtulmuş, Silivri'de cami açılışına katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Restorasyonu tamamlanan Tarihi Piri Mehmet Paşa Camiinin açılış törenine Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ilçe protokolü katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan açılış programında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin “Piri Mehmet Paşa’ya rahmet diliyorum. Bizlere güzel bir eser bırakmış, bizler de yeni nesiller olarak onların bu emanetlerine sahip çıkmak ve ayakta tutmak gibi bir görevle mükellefiz. Bunun gereği olarak ta bugün burada yaklaşık 7 milyon 340 bin lira harcanarak yapılan esaslı bir restorasyonla camimiz tekrar Silivrililerin ibadetine tekrar açılmış oldu. Emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun ”dedi.

Açılış programında konuşan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş “Böyle güzel bir eserin mübarek Ramazan ayında ibadete açılıyor olması hem Silivri için bir kazanımdır hem de Türkiye için bir kazanımdır. Restoran işinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Osmanlı geleneğinde gittikleri yerlerde mutlaka bir takım camiler medreseler hanlar hamamlar kalıcı eserler bırakıyorlar ki gittikleri her yerde izleri kalsın ve Osmanlı toplumunun o bölgede kıyamete kadar varlığının sembolleri olan işaretler toprağa nakşedilsin. Hepsinden Allah razı olsun. Şimdi bize düşen onların bıraktıkları bu izleri bulmak dünyanın neresinde olursa olsun yapmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomik ve siyasi olarak güçlendikçe nerede Atalarımızın izleri varsa onları ayağa kaldıracağız.”dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu eserlerle benliğimize yeniden kavuşuyor, yeniden tarihimizdeki kültürümüzdeki gücü kuşanıyor, yeniden Ya Allah diyerek Vira Bismillah diyerek yolumuza devam ediyoruz. Burada sadece Piri Mehmet Paşa Camiinin açılışını yapmıyoruz, yeniden güçlü büyük Türkiye’nin açılışlarından birisini de yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun ”
 Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, dua etti. Hayırsever işadamları Mustafa Can ve Zeki Çevik tarafından yaptırılan camilerden dolayı Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş hayırsever işadamlarına teşekkür plaketi takdim etti.
Kurdele kesiminin ardından Restorasyonun tamamlanarak ibadete tekrar açılan Tarihi Piri Mehmet Paşa camiinde incelemeler yapılarak öğle namazı kılındı.
Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler Silivri’de hayırseverler tarafından yaptırılan Zeki Çevik Camii ve Abdullah Aliye Can camilerini de ziyaret etti.