O paşa Taraf’a hodri meydan dedi

Taraf’ın darbeci diye duyurduğu emekli paşa canlı yayınca çok rahattı..

O paşa Taraf’a hodri meydan dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli Org. Çetin Doğan, dün akşam Habertürk TV’de Yiğit Bulut'un sorularını yanıtladı. Doğan, "Çıksınlar eteklerinde ne varsa döksünler. DVD'lerde, imzalarda benim meşru olmayan tek sözümü gören olursa alnını karışlarım. " dedi, Taraf'tan yanıt gelmedi.

Emekli Org. Doğan, çağrılması durumunda ifade vermeye gideceğini de söyledi.

 

DOĞAN, YİĞİT BULUT'A ŞUNLARI SÖYLEDİ:

 

Ekranlara bu kadar çıkma, kamuoyunu bu kadar suni gündemle meşgul etmeyi doğru bulmuyorum, özür dilerim. Maksadım kendi şahsımı kurtarmak değil. TSK söz konusu. Türkiye'de demokrat olmanın koşulunu TSK'ya küfretmekten ibaret sanan insanlar var.

 

70'lik bir ihtiyarı zorla sahneye çıkardılar. Elhamdulillah elimiz tutuyor. Bunlar oldukça laik demokratik cumhuriyeti meşru zeminlerde savunmaya devam edeceğim. Harp oyunları zaten eğitim amaçlıdır. Bunların gerçekle bir ilgisi yok. Planlar hem dış hem iç tehtide karşı mevcuttur. Cami bombalamak falan söz konusu değil.

 

Kendi ele geçirdiği senaryolar içinde DVD'ler varsa bilmiyorum. Ben söylediğim sözlerin her zaman arkasındayım. Meşru olmayan bir konuyu hiçbir toplantıda gizli ya da açık... Silahlı kuvvetleri meşruiyet dışına çıkaran bir sözüm bir davranışım olamaz. Ben sözlerimi aynı şekilde başka zeminlerde de yazılı olarak da sözlü olarak da ilgililiere söylemişimdir.

 

Sayın Baransu'nun 'Şu sözünüzü gördüm, şu imzanız var' demesini isterim. Bunun altında ezilecekler bunun altında kahrolacaklar.

 

Savcı ifade isterse bunu her zeminde veririm. Mesele gerçeklerin ortaya çıkmasıdır. Ergenekon savcılarını dava ettim. Daha önce biraz kırgınım kendilerine. Gerçek olmayan bir elgeyi iddianameye koydular. Bunu Taraf da kullandı. Aynı haltı ikinci kez yapıyorlar. Ancak resmi olarak çağırırlarsa gider ifade veririm.

 

Görev yaptığı süre içinde 'darbe' düşündü mü?

 

Ne böyle bir plan yapılmıştır ne de aklımızdan geçmiştir. Çok partili sisteme geçildiğinden beri seçim sandığında çok rasyonel davranılmıştır. İhtilalin nasıl sonuçlar doğurduğunu, insanları hiç hak etmedikleri noktaya çıkarmıştır.

 

ÇETİN ALTAN'IN YAZDIĞI

 

Ben idamlara, eli silahsız insanların kim olursa olsun her zaman karşı çıktım. 60 ihtilalinde de 3 kişinin idamı bende hüzün yarattı. Fakat ertesi gün Çetin Altan'ın yazısını okudum: Biftek, gerdek ve ihtilal kansız olursa işe yaramaz. Bende bir şaşkınlık