'Oğlum için iyileştim'

Şiddetli baş ağrısıyla gittiği hastanede beyninde anevrizmadan dolayı kanama olduğunu öğrenen Ceylan Öndül Yalçıntaş, 'Oğlumu görmeden asla ameliyata girmem' diyerek eve döndü

'Oğlum için iyileştim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yaşayan 36 yaşındaki avukat Ceylan Öndül Yalçıntaş, duruşma için gittiği Çatalca’dan dönerken bir anda şiddetli baş Ağrısı yaşadı. Kullandığı otomobili yanındaki arkadaşının da yardımıyla zorlukla durdurabilen genç kadına gittiği Hastanede panik atak teşhisi kondu.

Ağrı kesicilere ve ilaçlara rağmen baş ağrıları bir türlü geçmeyen Yalçıntaş eşinin ısrarları üzerine birkaç gün sonra tekrar doktora gitti.

Yapılan radyolojik tetkiklerin ardından genç kadının beyin damarında anevrizma olduğu ve sızıntı yaptığı belirlendi. Doktorlar, “Beyninde patlamaya hazır bir bomba var. Hemen ameliyat olmalısın” dedi. Hızlıca ameliyata alınan Yalçıntaş, 45 gün yoğun bakımda kaldı.

‘Beni görünce korktu’

Oğlum hastane sürecinden sonra beni ilk gördüğünde korktu. İkimiz de kendimizi kötü hissettik. Eve geldiğimde sedyedeydim ve konuşamıyor, yürüyemiyordum. Oğlum için iyileşmeye karar verdim. Artık kendime ve aileme daha çok zaman ayırıyorum. Beslenme düzenimi aksatmıyorum. Her işte bir hayır varmış” diye konuştu.

‘Mucizevi bir durum’

Yalçıntaş’ın ameliyatını ve tedavisini yürüten Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı, genç kadının komadan hiç çıkamayabileceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Ceylan hanımın hastaneye ilk geldiğinde operasyona alınması gerekiyordu. Ama kendisi oğlunu görmek istediğini söyleyerek bunu kabul etmemiş. Akşam hastaneye geldiğinde ikinci kez beyin kanaması geçirdi. Dakikalar içinde şuuru kapandı ve vücudunun sol tarafı felç oldu. Başarılı bir ameliyatla kanama boşaltılarak anevrizma kliplendi. Bu kadar büyük bir beyin kanaması ve uzun koma halinden çıkabilmesi mucizevi bir durum. Bu kendisinin yaşama azminin bir göstergesi.”

Milliyet