Öğretmen Okullarının Kuruluşu Kutlandı

Silivri Belediyesi’nin Eğitim İş Silivri Temsilciliğiyle gerçekleştirdiği ortak organizasyonla öğretmen okullarının 163. Kuruluş yıldönümü kutlandı.

Öğretmen Okullarının Kuruluşu Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Öğretmen Okullarının 163. Kuruluş Yıldönümü, 19 Mart 2011 Cumartesi Günü Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programla kutlandı. Silivri Belediyesi ile Eğitim İş Silivri Temsilciliği ortak organizasyonuyla gerçekleşen programda, Yazar Dr. Niyazi Altunya ve Güneş Gazetesi Yazarı Rıza Zelyut konuşmacı olarak yer aldı.

 

ALTUNYA TARİHSEL SÜRECİ ANLATTI

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Eğitim İş Silivri Temsilciliği, siyasi parti temsilcileri ve birçok eğitimcinin katıldığı programda ilk konuşmayı Eğitim İş kurucularından Yazar Dr. Niyazi Altunya yaptı. Öğretmen okullarının tarihsel sürecinden bahseden Altunya, öğretmen okulları hakkında bilgi vererek, özellikle savaş sonrasında ülke genelinde büyük ihtiyaç duyulan öğretmen eksikliğinin bu okullarla tamamlandığını söyledi.

 

ZELYUT ÖNEMİNİ VURGULADI

Trabzon Eğitim Enstitüsü’nü Türkçe öğretmeni olarak bitiren Güneş Gazetesi Yazarı Rıza Zelyut ise, öğretmen okullarının öneminden bahsetti. Eğitim sisteminden söz ederek eleştirilerde bulunan Zelyut, öğretmenlerden her derste öğrencilere 5 dakika görgü dersi vermesi yönünde ricada bulunarak; “Toplumumuzun yitirmiş olduğu gelenek göreneklerimizi unutturmamak adına lütfen beş dakikanızı ayırın” dedi. ‘Bir milleti yükselten en temel yatırım eğitim yatırımıdır’ diyen Zelyut, eğitimcilerin eskiden daha donanımlı yetiştirildiklerini belirterek, günümüz öğretmenlerinin yanlış bir sistemle, eksik bilgiyle mezun olduklarını ifade etti. Zelyut, bu konuda sistem değişikliğine gidilmesi ve öğretmenlerin gelecek kaygısı duymaması için gerekli şartların devlet tarafından sağlanması gerektiğini vurguladı.  

 

KOCAMAN’DAN FOTOĞRAF SERGİSİ

Selimpaşa Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Sibel Kocaman, Öğretmen Okullarının 163. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Eğitim İş konulu fotoğraf sergisi açtı. Eğitim İş Silivri Temsilciği öğretmenlerinin faaliyet fotoğraflarının yer aldığı sergi, bir hafta boyunca Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda açık kalacak