Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü ilçemizde törenlerle kutlandı. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğretmenler günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

24 Kasım Öğretmenler günü ilçemizde törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunumunun ardından Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu konferans salonunda, mesleğe yeni adım atan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı ve emekli olan öğretmenlere hizmet şeref ödülleri verildi.

 

24 Kasım Öğretmenler günü ilçemizde törenlerle kutlandı. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda devam etti.

Törene Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Hasan Koçyiğit, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Osman Kılıç ve Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ender Sevim, siyasi parti başkanları, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, il genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Öğretmenler günü dolayısıyla ilçe çapında yapılan şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri, başarı belgelerini ilçe protokolünün elinden aldı. Ardından Selimpaşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yahya Ustaoğlu, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Kıdemli öğretmenler adına konuşmayı ise Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu öğretmeni Ahmet Çetin yaptı.

HALİS İŞLER: “ÖĞRETMENLİK ÖLÇÜSÜZ SEVGİ VE ZORLUKLARA SABRETME ERDEMİDİR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, öğretmenin toplumdaki yeri ve öneminden bahsetti. Her ne kadar öğretmen maaşları düşük de olsa, bu mesleğe gönül vermiş öğretmenlerin para kazanmak için değil, en başta iyi bir nesil yetiştirmek için bu görevde olduklarına dikkat çekti. İşler konuşmasında şunlar söyledi: “Bu meslek çok paralar kazanmak için yapılan bir meslek olmadı. Öğretmenliğin en baş kuralı karşılıksız sevgi ve zorluklara karşı sabretme gücüdür. Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünden yola çıkarak, bugün sokakta okula gitmeyen, işsiz durumda olan gençlerimize karşıda sorumluluklarımızı unutmayacağız. Emekli olan tüm öğretmenlerimize senelerdir büyük bir azimle iyi nesiller yetiştirdikleri için kendi adıma teşekkür ediyor, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize ise sabır ve başarılar diliyorum. Hepinizin Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

DEMİRKOL ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in konuşmasının ardından Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol bir konuşma yaparak, öğretmenlerin çocuklar ve gençler üzerinde emeğini ifade etti. Ortaya koyduğumuz hedeflerin asli unsuru öğretmenlerdir” diyen Kaymakam Demirkol “Bu kısa zaman zarfı içerisinde değerli öğretmenlerimizin emeğini ifade etmek çok zor. Her ne kadar çok zor şartlarda çalışıyor olsalar da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in de dediği gibi bu meslek bir gönül işi, sabır işi. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk ‘ün başöğretmen unvanın aldığı 24 Kasım günü dolayısıyla tüm emekçi öğretmenlerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Törende Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun “Öğretmenler Günü Mesajı” da okundu. Ardından mesleğe yeni atanan ve adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Silivri ilçesinde çeşitli ilçelerde görev yapan öğretmenlerin ise “Hizmet şeref belgeleri” İlçe Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol tarafından verildi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN MÜZİK GÖSTERİSİ

Ödül töreni ve konuşmaların ardından müzik öğretmenleri tarafından günün anlam ve önemini uygun müzik dinletisi sunumu yapıldı. Selimpaşa Atatürk Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Umut Çiçekleri” oratoryosu dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Haber: Bizim Silivri Gazetesi