Onlar engelleri aştılar

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Klassis Otel’de düzenlediği Engelliler Balosuyla, ilçe genelindeki yüzlerce engelli bireye unutamayacakları bir gece yaşattı.

Onlar engelleri aştılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Silivri’de ikamet eden ve Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi bünyesinde hizmet alan yüzlerce engelli vatandaş için Klassis Hotel’de Engelliler Balosu düzenledi. Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa; İlçe Kaymakamı Mesut Demirkol, CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, Hayırsever İşadamı Ramazan Ayvaz, Türkiye Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Kandemir, Elif Bilici, CHP ve AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, ilçe genelinde engelli öğrencilere hizmet veren eğitimciler, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi çalışanları, engelli birçok birey ve aileleri katıldı.

 

ENGELLİ MEHTERAN TAKIMI RENK KATTI

Tüm konukların kapıda engelli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandığı gecede, program Arnavutköy Engelli Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. Büyük alkış alan gösteride, engelli mehteran takımının çaldığı marşlar salonda coşku yarattı.  Mehteran Takımı’nın ardından Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nden hizmet alan Yeşim Memiş isimli öğrenci, okuduğu şiirle salondaki herkesi duygulandırdı.

 

IŞIKLAR; “DAHA ÇOK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gecede gerçekleştirdiği konuşmasında; “Biz, günü birlik etkinliklerle, engelli bireylerimizi popülizm kokan çeşitli amaçlara alet etmeden, onların engelinden, muhtaçlığından, yoksulluğundan veya bu rahatsızlığından dolayı refüze etmeden; yansız, tarafsız sadece ve sadece hedef kitlesine ulaşma çabası içinde olan bir kamu kuruluşuyuz. Biz Silivri’de acıyan tarafımızı, kamusal tarafsızlıkla ve yansızlıkla ortadan kaldırmaya çalıştık. Değerli konuklar bu konuda çok desteğe ihtiyacımız var.  Şu anda Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nde 600 yaşlı, 1200 engelliye hizmet veriyoruz. Çok daha fazla müracaatımız var. Onları değerlendirecek mekân ve personele ihtiyacımız var. Hizmet verilen mekânların iyileştirilmesi, büyütülmesi, çeşitlendirilmesi, eğitim verilebilmesi konusunda daha çok desteğe ihtiyacımız var. Bu anlamda bize destek veren özellikle ambulans ve sandalye olarak yapılan desteklerin hepsinin bizim için sonsuz bir önemi var. Engelleri aşmak, onları sadece bir merkezde toplayarak bir günlük tedavisini, bakımını yapmak da çözüm değil. Onları da toplumun eşit bir bireyi haline getirebilmek için, sürdürülebilir bir eğitim anlayışını da ortaya koymak zorundayız. Bu çalışmaların bir ayağı olarak Çanta’da bir yaşlı konuk evi oluşturduk. Şimdilik 32 tane yaşlı ve kimsesiz muhtaç vatandaşımızı orada konuk ediyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve onları kimsesiz bırakmıyoruz. Yaşlılarımıza da yine aynı şekilde evlerinde hizmet veriyoruz. Psikoloji hizmeti, fizyoterapist, sosyolog hizmetleri ve diğer günlük bakımlarının, haftalık bakımlarının yapıldığı medikal hizmetler de veriyoruz. Engellilerimize hem eğitimde hem de sağlık hizmetlerinde büyük bir çaba göstererek, önemli hizmetler veriyoruz. Bunların artarak devam etmesi konusunda kamuoyundaki duyarlılığa, desteğe ve sahip çıkan anlayışa huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm engelli bireylerimizin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu. Işıklar’ın konuşmasının sonunda Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi öğrencilerinden Gülay Doğu, arkadaşları ile birlikte pullardan yaptığı Atatürk’ün imzası olan tabloyu Başkan Işıklar’a hediye etti.

 

DEMİRKOL; “BU KONUDA VERİLEN HER DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”

Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, engelli bireylere verilen hizmet ve desteğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Engelliler günü ve haftasının içerisinde, belediyemizin bu anlamlı etkinliğinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Takdir edersiniz ki bu günlerde duygusal olmamak elde değil. Yapılanları ve verilen hizmetin sonucunda ortaya çıkanı görünce, sevinmemek, gurur duymamak mümkün değil. Hayatın gerçeği olan bu yavrularımızın, gençlerimizin hayata daha sıkı ve daha kuvvetli bir şekilde tutunabilmeleri, sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri için çok şey yapmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bilinçli olmak yetmiyor; çaba sarf etmek, gayret etmek ve özellikle fedakârlık etmek gerekiyor. Başkanımızın da ifade ettiği gibi, yapılanların zamanla yeterli olmadığını göreceğiz. Bu konudaki verilen tüm destekler çok anlamlı olduğu gibi, sonsuza dek büyüyerek ve geliştirilerek desteklenmesi, sürdürülmesi gerekmektedir. İşte burada kamu imkânlarının ne derece önemli olduğunu görmekle birlikte; sivil toplum örgütlerimizin, duyarlı insanlarımızın, değerli hayırseverlerimizin bu konuya gönülden destek vermesinin ve yüreklerini ortaya koymalarının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle onları takdir ediyor ve şükranlarımızı sunuyorum.”

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi öğrencilerinden Fatih Köseoğlu, Kaymakam Demirkol’a pullardan yaptığı Türk Bayrağı tablosunu hediye etti.

 

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN ZEYBEK VE DAMAT HALAYI

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Halk Oyunları Ekibi öğrencileri, gecede Zeybek ve Damat Halayı gösterileri ile gönüllerince eğlendi. İzleyenlerden büyük alkış alan öğrencilere, Başkan Işıklar ve Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir de eşlik etti. Yine Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nden hizmet alan Turgay Dikel isimli engelli bir vatandaş da bir konuşma yaparak, Belediye Başkanı Işıklar ile Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

 

TEMSİLİ TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITIMI

Engelliler Günü nedeniyle organize edilen gecede Hayırsever İşadamı Ramazan Ayvaz’ın bağışladığı 2 akülü ve 42 tekerlekli sandalyenin 6 tanesi, temsili olarak teslim edildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, Türkiye Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru, Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu adına Hatice Pepe, engelli bireylere tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

 

CANLI MÜZİKLE SONA ERDİ

Silivri Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen özel gece, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Grup Fasıl ve Bağlama Eğitmeni Tekin Kumaş’ın canlı müzik performansları ile sona erdi.

GECENİN FOTOĞRAFLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ