ÖSYM Kendini Sorgulamalıdır

Eğitimciler Birliği Sendikası Silivri İlçe Başkanlığı Basın Bültenidir.

ÖSYM   Kendini Sorgulamalıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

 Basına ve kamuoyuna yansıyan “Master Kitapçık” üzerinden konuşulacaksa, ortaya atılan şifreleme yöntemi ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “şifre tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Sınav kitapçıkları incelendiğinde bu net ve kesin olarak ortaya çıkmaktadır” denilmektedir. Ancak, 40’a yakın soruda şifreleme iddiası ve tespit yönteminin ortaya çıkardığı somut örnekler tesadüften ötedir.  

KPSS’de yaşanan hırsızlık iddialarıyla kamuoyu vicdanında ciddi oranda itibar kaybı yaşayan ÖSYM’nin sınav güvenliği ile ilgili olarak gelişen süreçte aldığı güvenlik önlemleri takdirle karşılanırken; şifreleme iddiaları, soru işaretlerini beraberinde getirmiştir ve gözlerin tekrar ÖSYM’ye çevrilmesine neden olmuştur. 

İkinci sınava girecek olan adayların motivasyonunu bozan, aileler dâhil herkesi kaygılandıran şifreleme iddialarıyla ilgili oluşan kafa karışıklığını gidermeye yönelik ÖSYM’nin süratli bir şekilde tüm kitapçıkları elektronik ortamda incelemeye fırsat vermesi ve bunu çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmiş olması, son derece isabetli bir adımdır. 

Yargı iddialarla ilgili olarak gerekli çalışmaları başlatmıştır. Umarız en kısa zamanda sonuca ulaşarak milyonlarca üniversite adayını bu rahatsız edici psikolojiden kurtarır.