Oto Galericiler Tek adreste toplanacak

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde hizmet veren oto galericileriyle bir araya gelerek, modern ve tek bir merkezde toplanması planlanan Oto Satış Merkezi projesini paylaştı.

Oto Galericiler Tek adreste toplanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği bir toplantıda Silivrili oto galericileriyle bir araya geldi. Başkan Işıklar gerçekleşen toplantıda, E-5 yan yol üzerinde düzensiz şekilde hizmet veren oto galerilerinin modern ve çağdaş bir merkezde toplanmasıyla ilgili projesini paylaştı. Silivrili galericilerin de olumlu görüş bildirdiği konuyla ilgili olarak, Silivri Belediyesi’nin göstermiş olduğu yer dışında farklı alternatif yerlerin de araştırılmasına karar verildi. Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın’ın da katıldığı toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan projeyle ilgili olarak teknik bir sunum yaptı.

 

“DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞMANIZI İSTİYORUZ”

Bölgenin çağdaş ve modern bir oto satış merkezine ihtiyacı olduğunu dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’de modern ve çağdaş bir Oto Satış Merkezi oluşturulması konusundaki düşüncemizi, bir süre önce Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımızla yaptığımız görüşmede de kendisiyle paylaşmıştık. İlçemizde daha modern bir oto satış merkezi oluşturmak istiyoruz. Bölgemizde arabasını satmak isteyen de, almak isteyen de buraya gelsin. Amacımız böyle bir merkezi hayata geçirmek. Silivri’nin gelişmesine uygun olarak böyle bir yapılanmanın ilçemize büyük bir avantaj getireceğine inanıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla belli incelemelerde bulunduk. Bölgede böyle bir oto merkezi yok. Böyle bir merkezi oluşturabilirsek, hem esnaf bir yerde ve daha derli toplu olacak, hem de ilçenin modern bir kent olarak yapılanmasına da katkı sağlayacak. Biz belediye olarak bir yer belirlemesi yaptık. Sizler de alternatifler belirtebilirsiniz. Yer için hep birlikte karar verelim. Biz de belediye olarak çevresindeki şartları iyileştirelim, yolunu, tabelalandırılmasını ve işaretlenmesini yapalım. Sizlerle işbirliği içerisinde İstanbul’un bu bölgesinde esnafımızın da işini arttıracak, özellikle haftasonları çekim merkezi haline gelebilecek bir merkez oluşturalım. Hep birlikte taşın altına elimizi koyarsak, çok güzel şeylerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Ben sizlerin de düşüncelerini dinlemek istiyorum. Hepimiz buralıyız, hepimiz buradan ekmeğimizi kazanıyoruz. Geleceğimizi beraber planlayalım. İşinizin, gücünüzün daha iyi olmasından, daha iyi şartlarda çalışmanızı istemekten başka bir amacımız yok” şeklinde konuştu.

 

GALERİCİLER IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Işıklar’ın konuşmasının ardından görüş bildiren Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın ve oto galericileri, Işıklar’a teşekkürlerini ve önerilerini dile getirdi. Oto galeri sahipleri; “Yeni yapılacak yerin, E-5 yolu üzerinde veya E-5 arkasındaki bir sonraki parsel üzerinde olmasını istiyoruz. Bize gelecek olan vatandaşın ulaşımı açısından bu çok önemli. Çünkü biz elimizdeki araçlardan % 80’ini İstanbul ve çevresine satıyoruz. Bu yol üzerinde olması çok daha iyi olur. Bir de maliyet açısından en hesaplısı ve makulü olursa çok iyi olur. İçimizde bu fiyatları karşılayabilecek çok arkadaşımız yok. Size ve ekibinize bize böyle bir konuda öncülük ettiğiniz için çok teşekkür ederiz” dedi.