Polisten güvenlik uyarısı

Silivri Emniyet Müdürlüğü 'Toplum Destekli Polis' çalışmaları doğrultusunda hazırladığı ve çeşitli suçlara karşı uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürleri halkın yoğun olduğu yerlerde dağıtmaya başladı. hazırlanan broşürlerde, toplumun suça karşı duyarlılığını arttırarak daha güvenli bir yaşam hedeflendiği vurgulandı.

 Polisten güvenlik uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Emniyet Müdürü Ender Sevim, toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, polis-halk işbirliğinin güçlendirilmesi ve güvenli yaşamın sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Sevim, vatandaşlardan toplumsal polis gönüllüsü olmaları çağsında bulunan Sevim, "Vatandaşın desteği ile daha güçlü olacağımızı söylüyoruz. Bizim her yerde gözümüz kulağımızın olması mümkün değildir. Vatandaşın uyanık olması ve zamanında olayları polise haber vermesi pek çok şeyin önüne geçecektir. Olaylara karşı umursamaz tavırlar bizi güvenli bir toplum olmaktan her zaman uzaklaştırır. Bir aynı olayın kendi başımıza da gelebileceğini unutmadan şüphelendiğimiz, ya da tanıklık yaptığımız bir olayı polise aktaralım. Bu konuda vatandaşlarımızın da zaten kimlikleri saklı tutuluyor. Bu noktada hiç bir sıkıntı gelmeyeceğin taahhüt ediyoruz." dedi.

Hazırlanan broşürlerde şu maddeler yer aldı;
*Konutunuzun ve binanızın  kapısını mutlaka kilitleyin
*Tanımadığınız kişilere bina kapısını açmayınız
*Ahşap kapıları çelik kapılarla değiştiriniz
*Ev ve işyerlerinize alarm ve güvenlik sistemi kurunuz
*Evinize yada işyerinize yeni taşındıysanız kapı kilitlerini değiştiriniz
*Evde bulunmadığınız gecelerde lambalardan herhangi birini açık bırakınız
*Evinizde fazla miktarda değerli eşya ve para bulundurmayınız.Banka kasalarında muhafaza etmeyi tercih ediniz
*Elektronik eşyalarınızın seri numaralarını kaydediniz
*Değerli eşyalarınızın fotoğraflarını çekiniz yada kamera kayıtlarını saklayınız
*Binanızda ve çevrenizde olan şüpheli durumlarda,mal ve hizmet satmak için kapınızı çalıp rahatsızlık veren şahısları 155 Polis İmdat hattına bildirmekten çekinmeyiniz.