PTS, devreye alınmak için gün sayıyor

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirdi. Avrupadan Türkiye'nin birçok noktasına dağılan D-100 ve TEM otoyolu üzerine 28 noktaya kurulan plaka tanıma sistemi devreye alınmak için adeta gün sayıyor.

PTS, devreye alınmak için gün sayıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan’ın bizzat üzerinde çalıştığı, plaka tanıma sisteminde sona gelindi.

Vatandaşların güvenliği ve huzuru için çalışmalarını son teknolojiye göre revize eden Silivri İlçe Jandarma komutanlığı, son projesi için sorumluluk sahası içerisinde yer alan 28 farklı noktaya plaka tanıma sistemini entegre etti. İlçe Jandarma komutanlığı içerisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ASELSAN’a yaptırılan binada izleme merkezinde, 24 saat esasına göre Avrupa’dan gelerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerine giden ayrıca diğer bölgelerden gelerek bölgemizden geçiş yapan araçlar izlenecek.

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’nın hizmet sınırları içerisinde 28 farklı noktasına kurulan Plaka tanıma sistemi (PTS) ,Jandarma Genel Komutanlığı veri tabanında kayıtlı olan araçların tamamının kontrol altında olacağı , trafikte seyir halinde bulunan araçların çalıntı olup olmadığı, herhangi bir suça karışıp karışmadıkları, tescil, muayene ve ceza gibi durumlarını araçlar trafikte durdurulmadan tespit edilebilecek.