Sahil 15 Haziran'da tamamlanıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri sahilinde yapımı devam eden çay bahçeleri düzenlemelerini ve prestijli yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, esnafla sohbet etti.

Sahil 15 Haziran'da tamamlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediyesi eş zamanlı olarak başlattığı, ilçe sahilinde modern çay bahçeleri düzenlemesi ile Atatürk Caddesi boyunca uygulanacak estetik ve kent kimliğine uygun yol düzenleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sahilin estetik ve Silivrililere yakışır bir görünüme kavuşacağını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

IŞIKLAR; “15 HAZİRAN’DA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, esnafla sohbet ederken çalışmaların neden kış aylarında yapılmadığı ile ilgili gelen şikâyetlere de açıklık getirdi. Başkan Işıklar; “Teknik anlamda uzmanlaşmış arkadaşlar bu konuda bilgi sahibi olabilir, ancak vatandaşlarımız ‘neden bu çalışmalar kışın yapılmıyor da, tam sezonun açıldığı bir dönemde sahilde bu çalışmayı gerçekleştiriyorsunuz’ diyor. Yapılan çalışmalarda hava şartlarının etkisi çok büyük. Yağmurun ve kış şartlarının olmadığı günlerde çalışılarak, işi tamamlamak gerekiyor. Bu nedenle bahar aylarında başladığımız sahil düzenleme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yüklenici firmayla birlikte hedeflediğimiz tarih olan 15 Haziran’da tamamlanması için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Esnafımızı ve ilçe halkımızı mağdur etmeden çalışmaları en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

 

DENİZ VE YEŞİL İÇ İÇE

Sahil kordon boyundaki çay bahçelerinin bulunduğu alanda başlayan çalışmalar kapsamında, mevcut 3 adet çay bahçesi 6 adete çıkarılarak, bölgede; sert zemin düzenlenmesi, aydınlatma çalışması, otomatik sulama sistemi ve peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalışmalar sona erdiğinde, Silivrililer yeşilin çoğaldığı, yürüyüş alanlarının daha da fazla olduğu, deniz ve yeşilin iç içe olduğu bir sahile kavuşmuş olacak.

 

PRESTİJLİ YOL DÜZENLEME ÇALIŞMASI

Başkan Işıklar’ın ilçe merkezindeki Fevzi Çakmak Caddesi’nden başlayarak, birçok cadde ve sokakta gerçekleştirdiği modern ve çağdaş yol düzenleme çalışmalarının bir yenisi Atatürk Caddesi’nde tüm hızıyla devam ediyor. Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Silivri Park Otel’in önünden, Atatürk Anıtı’na kadar olan caddenin tamamında tretuvarlar genişletilerek yaya yürüyüş yolu arttırılacak ve ilçe sahili modern ve çağdaş bir görünüme kavuşacak.