Şahin:Minnetle anıyoruz

CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin,10 Kasım 'Atatürk'ü Anma Günü' mesajında,

Şahin:Minnetle anıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 73. yılında saygıyla, minnetle ve her geçen gün yokluğu hissedilen bir devlet adamı kimliğiyle anıyoruz.

Mustafa Kemal gerçek bir devlet adamıdır. Çünkü Türk Devletini olduğu biçimden, olması gereken biçime dönüştürmüştür.Büyük önder Atatürk, batının uşağı ve şamar oğlanı konumundaki Osmanlının son yöneticilerinin ortaya koyduğu dalkavuk ve kişiliksiz siyaset adamlarıyla, özgürlük düşüncesinden yoksun, mandacı anlayış ve düşünceyi benimsemiş ve kendine ilke edinmiş sözde aydınlarla da mücadele etmiştir.

Onurlu bir şekilde sona erdirilen kurtuluş savaşının ardından gerçekleştirilen Atatürk Devrimleri çağa ayak uydurmanın, yenileşmenin, uygarlaşmanın ve dünya ile bütünleşmenin bir belgesidir.

Büyük önder Mustafa Kemal devlet adamlığı yanı sıra yüzyılın yetiştirdiği en büyük komutandır.Silah ve askeri güç olarak kendisinden kat kat üstün durumda olan Emperyalist güçlere karşı dururken, Emperyalizmin tüm isteklerini kabul eden Sevr anlaşmasını Sakarya kıyılarında toprağa gömmüş, Emperyalizmin maşası olan yunan askerini İzmir’de denize dökerken, barışçı kişiliğinden ve tavrından ödün vermemiştir.

“Biz savaş istemedik, tüm barış çağrılarımızdan sonuç alamayınca, vatanımızı korumak için silaha sarıldık” derken savaşın bir amaç, değil özgürlük ve bağımsızlık yolunda bir araç olduğunu vurgulamıştır. Sonuçta küçük görülen, horlanan yoksul ama tükenmemiş Türk halkından Türkiye Cumhuriyeti Devletini yaratmasını bilmiştir.

Bir 10 Kasımda daha Büyük önder Atatürk’ü anarken onun en büyük yapıtı olan Türkiye Cumhuriyeti devletini korumak için çalışmak durumundayız.
Ayrıca Cumhuriyetin ilanı ile başlatılan modernleşme hareketlerine sahip çıkmak, onları yüceltmek ve çağa uygun hale getirmek, her Türk ferdinin en kutsal görevi olmalıdır.” dedi.

Hüseyin ŞAHİN
CHP Silivri İlçe Başkanı