SAM-DER başkanını seçti

Silivri Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAM-DER) üyeleri, hafta sonu yapılan toplantıyla Bilhan Ahçıoğlu'nu başkan seçti.

SAM-DER başkanını seçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri'de yeniden yapılanma sürecine giren Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAM-DER), faaliyetlerine hız kattı. Silivri'de yaşayan Samsunlular, hafta sonu toplanarak başkanını seçti. Bilhan Ahçıoğlu'nun başkan olarak göreve getirildiği toplantıda, yönetim kurulunda yer alan isimlerin yüzde 90'ı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıyla tam liste duyurulacak olurken, açıklamalarda bulunan Silivri SAMDER Başkanı Bilhan Ahçıoğlu; "Artık Samsunlular da varlığını hissettirecek" mesajı verdi.

5 BİN SEÇMEN VAR

Silivri'de yaklaşık 10 bin Samsunlu yaşadığını ifade eden Ahçıoğlu; "Bu nüfusun 5 bine yakını sandık başına gidiyor. Yani oy kullanan seçmen. Ortalama 8 bin Samsun kayıtlı hemşehrimiz var. Ayrıca Silivri doğumlu olan Samsunlularla birlikte 10'e yakın bir sayıya ulaşıyoruz. Fakat bu kadar kalabalık olmamıza rağmen kendimizden bihaberiz. Özellikle 1980 doğumlu ve sonra doğan kardeşlerimiz birbirlerini tanımıyorlar. Artık Samsunluların kendi varlıklarını hissettirme zamanı gelmiştir. Yapacağımız etkinliklerle birbirimizi tanıyacağız, kaynaşacağız ve kültürümüzü yaşatacağız" dedi.  

HERKESİN AYAĞINA GİDECEĞİZ

"Küskünlükler artık geride kaldı" diyen Ahçıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu derneğe gönül vermek isteyen herkesin ayağına gideceğiz. Dernek Bilhan Ahçıoğlu'nun değil, herkesin derneğidir, Samsunluların derneğidir. Bu zamana kadar bir araya gelemediysek, artık bir arada olacağız. Küskünlükleri ortadan kaldıracağız."

SİYASET YAPMAYACAĞIZ

Amaçlarının siyaset yapmak olmadığının altını çizen Bilhan Ahçıoğlu, "Aramızda Cumhuriyet Halk Partisi'nden siyaset yapan ve ilçe belediye meclis üyeliği görevinde bulunan Semih Ayeş var. Şu iyi bilinmelidir ki, SAMDER asla siyaset yapmak için kurulmadı. Bizim amacımız da niyetimiz de, kendi öz kültürümüz ve komşuluk ilişkilerimiz. Kim hangi görüşe sahip olursa olsun; vatanımızın birliği, bölünmezliği ve dini değerlerimize hassasiyet gösterilmesi şartıyla kapımız herkese açıktır" diye konuştu.