Seçimde verilen sözler unutulmasın

Belediye ve Özel İdare Sözleşmelileri, kadro için verilen sözün tutulmasını bekliyor. 16 bin 500 sözleşmeli Başbakan Erdoğan'a verdiği sözü hatırlattı..

Seçimde verilen sözler unutulmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin, 4 Haziran 2011’de çıkardığı Kanun hükmündeki kararname (KHK ile kamuda çalışan sözleşmelilerin 200 bine yakını kadroya geçirilmesine rağmen, KHK kapsamı dışında bırakılan Belediye ve il Özel İdarelerinde 4b Sözleşmeli Statüsünde çalışan 16 bin 500 kişi Hükümetten yeni bir kararname bekliyor.

12 Haziran genel seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kamuda ne kadar sözleşmeli varsa kadroya alacağız" sözüyle umutlu bir bekleyişe giren Belediye ve İl Özel idaresi çalışanları, 4 Haziran’da yayınlanan KHK'de kapsam dışında bırakıldıklarını görünce büyük bir şok yaşadı. Kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar, konunun yasal düzenleme gerektirdiğini, bunun da meclisin açılmasıyla birlikte yapılacağını açıklamıştı.

Meclis’in yeni dönem çalışmalarına başlamasına rağmen Belediye ve il Özel İdarelerinde 4b Sözleşmeli Statüsünde çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili bir gelişme olmaması, yasayı bekleyen 16 bin 500 kişiyi tedirgin etti. Yaz boyunca meclisin açılması büyük bir umutla bekleyen sözleşmeliler, konunun Meclis gündemine halen gelmemesi nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Belediye ve il özel idarelerinde çalışan binlerce 4b sözleşmeli internet üzerinde örgütlenerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e mesajlar göndererek mağduriyetlerini dile getiriyor.

Başbakan’ın ve ilgili bakanların seçim döneminde belediye sözleşmelilerinin sorunlarının çözüleceği sözüne rağmen konu ile ilgili bakanlıklar nezdinde bir çalışma yapılıp yapılmadığı da belirsizliğini koruyor. Sendikaların bu konuda girişimleri de sonuçsuz kaldı.

Belediye ve Özel idarelerde çalışan mimar, mühendis, avukat, programcı gibi, çoğunluğu teknik personellerden oluşan yaklaşık 16.500 kişinin kulağı şimdi seçim öncesi “Meclis açıldığında yasal düzenleme yapılacak” diyen Başbakan Erdoğan’a çevrildi.