Selimpaşa'ya geri gönderme merkezi kuruldu!

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kumkapı'da bulunan geri gönderme merkezi Selimpaşa'ya taşıyor.

Selimpaşa'ya geri gönderme merkezi kuruldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

04/04/2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kumkapı’da bulunan geri gönderme merkezini Selimpaşa’ya taşıyor.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası el konulan FETÖ'ye ait Selimpaşa’daki bir öğrenci yurdunun, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Silivri Geri Gönderme Merkezi için tahsis edildiği öğrenildi.
Adli olaylara karışan özellikle fuhuş suçundan sınır dışı edilecek olan kadınların Selimpaşa’da geri gönderme merkezinde barındırılacağı, Erkeklerin de Çatalca’da kurulacak merkezde barındırılacağı edinilen bilgiler arasında