SGK’dan Anadolu’ya Check-Up soruşturması!

Özel Silivri Anadolu Hastanesi hakkında, usulsüzlük ve dolandırıcılık soruşturması açıldı. Hastanenin SGK tarafından karşılanmayan ve özel hizmete giren Check-Up bedellerini, Acil Servis girişi, hasta muayenesi ve yatılı tedavi gibi göstererek devletten tahsil ettiği iddia ediliyor.

SGK’dan Anadolu’ya Check-Up soruşturması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz aylarda ücetsiz check up kampanyası yapan Özel Silivri Anadolu Hastanesi hakkında, usulsüzlük ve dolandırıcılık soruşturması açıldı. İddialara göre hastane yönetimi, SGK tarafından karşılanmayan ve özel hizmete giren Check-Up bedellerini, Acil Servis girişi, hasta muayenesi ve yatılı tedavi gibi göstererek devletten tahsil etti. Kampanyayı incelemeye alan Sosyal Güvenlik Kurumu ise soruşturma başlattı. Silivri ve çevresinde yaşayan ve Anadolu Hastanesine giriş yapan tüm hastalar SGK müfettişleri tarafından ifadeleri alınmak üzere SGK’na davet edildi.

Hastanenin başı dertte

Alınan bilgilere göre ilk incelemeyi yapan SGK müfettişlerinin raporu doğrultusunda Özel Silivri Anadolu Hastanesi 200 bin TL cezaya çarptırıldı. İnceleme ise devam ediyor. Öte yandan ilk incelemenin ardından SGK, adli yargılama için Cumhuriyet Savcılığı’na Özel Silivri Anadolu Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulundu. SGK müfettişlerine ifade veren vatandaşlar ise “Biz Anadolu Hastanesinden ücretsiz Check-Up hizmeti aldık. Bağ-Kur nedeni ile ücretsiz olduğunu söylediler. Bizde bağ-kur’lu olduğumuz için hizmet aldık. Sonra SGK’dan bize yazı geldi. Gitmek zorundaymışız. Gidip müfettişlere ifade verdik. Bize o tarihte Acil Servis’e neden gittiğimizi sordu. Check-Up olup olmadığımızı, bunun için para ödeyip ödemediğimizi, o tarihte başka sağlık sorunları ile başvurup başvurmadığımızı falan sordular. Başkalarını da çağırmışlar. Silivri’den bir sürü kişi ifade verdi.” dediler.

Fatma Sarıbıyık / Haberdar