SİAD'da sanayicilere özel 'yazılım' toplantısı

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD), "Çayın yanında simit" toplantısında bu hafta Megra Bilişim Entegrasyon Otomasyon Hizmetleri Genel Müdürü Metin Çelik'i ağırladı.

SİAD'da sanayicilere özel 'yazılım' toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) üyeleri, bugünkü "Çayın yanında simit" toplantısında; üretim ve verimlilik takibi, üretimde verimliliği arttırıcı yöntemler hakkında yapılan çalışmaları konuştu. Toplantıya, konu ile ilgili özel çalışmaları olan Metin Çelik katılırken, üretim ve verim takibi, gerçek zamanlı izleme ve müdahale, karar mekanizması yönetimi, grafiksel raporlama, üretim planlama, process iyileştirme ve sistemin kazançları konu başlıkları detaylı bir şekilde incelendi.
 
 'FAYDALI OLABİLECEK BİR PROJE'
Dernek Başkanı Hakan Kocabaş açış konuşmasında, "Bugün göreceğimiz programlar gibi saatlik ücretleri olan yerli üretim olmayan ve sizin yapınıza uygun olmayabilen programlar var. Bu projeyi görünce, sizlere de faydalı olabileceğini düşündüm. Özellikle bizim derneğimizin üyeleri arasında daha çok KOBİ var. Türkiye üretim yapısında yüzde 98'e yakın KOBİ teşkilatı var. O yüzden bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum" dedi ve programı anlatması için sözü Megra Bilişim Entegrasyon Otomasyon Hizmetleri Genel Müdürü Metin Çelik'e bıraktı.    
 
'AMACIMIZ ÜRETİMİNİZİ ARTTIRMAK!'
Bu proje ile insan faktörünü devre dışı bırakıp, makinelerden doğru verileri alınabileceğini belirten Metin Çelik, "Amacımız üretim ve verimliliği arttırmak, gerçek zamanlı izleme ve müdahale yapmak. Sanayicilerimiz gün sonu raporları aldıklarında aslında o gün ne kaybettiklerini, neler yapmaları gerektiğini görüp bir sonraki adımları uygulayacak. Anlık kararları onlara gösterip, doğru kararları zamanında vermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Karar mekanizmalarını yönetiyoruz. Platform bağımsız çalıştığımız için cep telefonu, tablet, bilgisayar veya internetin olduğu her noktadan makinenize, fabrikanıza ya da fabrikalarınıza bakın dünyanın farklı yerlerinde işyerleriniz olsa dahi bunu size tek bir ekranda göstermeyi sağlıyoruz. Sanki fabrikada oturup, işletmedeki yetkili kişilere soruyormuşsunuz gibi makinelerden gösteriyoruz. Bunu yaparken de kullandığımız teknolojiler ileri seviye. Yatırım maliyetlerinizi de düşürüyoruz. Biz size, makinelerinizi bilgisayarlarını değiştirin daha hızlısını alın demiyoruz. Güvenlik açığı olmayan işletim sistemi ile elinizde olan mevcut alt yapınızı daha hızlı çalıştırmanızı sağlıyoruz. İşletmenize her yerden anlık müdahale de edebiliyorsunuz. Biz sadece sistemlerden verileri alıp, kendi yazılımıza aktarmıyoruz. İşletmenin içerisinde çalışarak aksaklıklarla ilgili size ne yapmanız gerektiğini öneriyoruz. Siz bu şekilde nereden nereye geldiğinizi de görüyorsunuz. Bu aynı zamanda verimliliğinizin artmasını da sağlıyor. Bunu personel, zaman ve makine bazında da yapıyoruz. Biz hem zamanı hem de makineyi kullanarak, maliyetlerinizi azaltıp, üretiminizi arttırmanızı sağlıyoruz" şekilde konuşarak yazılımlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.
 
YörüngeHaber